Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Τιραμισού της μαμάς

Δροσερό, ελαφρύ και κρεμώδες τιραμισού με Tia Maria και τυρί μασκαρπόνε.
Τιραμισού
 Υλικά
500 γρ. τυρί  μασκαρπόνε Galbani
4 φρέσκα αυγά (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1 - 1,5 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ Forno Bonomi, Savoiardi Ladyfingers
1 φλιτζάνι του καφέ Tia Maria
4 φλιτζάνια δυνατό καφέ (Φίλτρου Jacobs)
Σκόνη κακάο

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα βαθύ μπoλ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπάμε καλά με το μιξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί στο μείγμα, με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρένγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις έτσι ώστε να γίνει αφράτο.
Σε ένα άλλο μπολ, έχουμε ήδη ετοιμάσει τον καφέ και έχουμε προσθέσει την Τia Maria.
Σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο πυρέξ απλώνουμε τα σαβαγιάρ, αφού τα έχουμε βουτήξει στο μείγμα καφέ και Tia Maria (ΠΡΟΣΟΧΗ: βουτάμε τα σαβαγιάρ από την πλευρά με την επίστρωση ζάχαρης και τα εναποθέτουμε στο πυρέξ από την άλλη πλευρά). Σκεπάζουμε με κρέμα. Βάζουμε τη δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και καλύπτουμε με κρέμα ξανά.
Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να πήξει και να κρυώσει. Εάν επιθυμούμε, αφού κρυώσει, μπορούμε να το γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.
Καλή απόλαυση!
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου