Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάθος για σοκολατί

Pathos gia sokolati
Μπορεί τα ξανθά μαλλιά να είναι εντυπωσιακά, όμως τα υγιή, πλούσια καστανά μαλλιά δίνουν μια απαράμιλλη αίσθηση φυσικής ομορφιάς. Διόλου τυχαία λοιπόν αυτή τη σεζόν έχουν γίνει must. Μάλιστα, οι σοκολατί βαφές είναι πιο εύκολες στην εφαρμογή (γι' αυτό και τις προτιμούν οι περισσότερες γυναίκες που βάφουν μόνες τα μαλλιά τους στο σπίτι). Ωστόσο, η επιλογή αλλά και η χρήση τους δεν είναι πάντα τόσο απλές όσο φαίνονται. Διαβάστε λοιπόν όλα τα μυστικά των καστανών βαφών, επιλέξτε την απόχρωση που σας πηγαίνει και υποδεχτείτε την άνοιξη με ένα «λαχταριστό» σοκολατί look.

Πριν από τη βαφή
Είτε σκοπεύετε να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι είτε στο κομμωτήριο, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να μην έχετε... δυσάρεστες εκπλήξεις:
Κάντε μικρά βήματα: Ίσως δυσκολευτείτε να συνηθίσετε μια απότομη αλλαγή από το μελί ξανθό στο σοκολατί. Γι' αυτό, καλύτερα την πρώτη φορά να μη σκουρύνετε τα μαλλιά πάνω από δύο τόνους.
Λάβετε υπόψη σας το... ιστορικό των μαλλιών σας: Τα ήδη βαμμένα μαλλιά, όπως και αυτά που έχουν υποστεί περμανάντ, ισιωτική ή άλλες χημικές διεργασίες, είναι πιο πορώδη και άρα πιο ευάλωτα στη χημική διεργασία μιας βαφής. Αν λοιπόν τα βάψετε σπίτι, παρέχετέ τους προηγουμένως συστηματική ενυδάτωση με πλούσια μάσκα. Αν τα βάψετε στο κομμωτήριο, ενημερώστε τον κομμωτή για τις αλλαγές που έχετε κάνει, έστω κι αν έχει περάσει πολύς καιρός. Για παράδειγμα, ακόμη κι αν κάνατε ισιωτική ένα χρόνο πριν, οι άκρες έχουν ακόμα χημικά, οπότε υπάρχει κίνδυνος να βγουν πιο σκούρες.
Λάβετε υπόψη σας την απόχρωση του δέρματός σας: Αν είστε πάνω από 25 ετών και έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, τα σκούρα μαλλιά μπορεί να σας «μεγαλώσουν». Για να γλυκάνετε τα χαρακτηριστικά σας, προσθέστε μερικές ζεστές καστανές ανταύγειες γύρω από το πρόσωπο. Αν έχετε επιδερμίδα σε ζεστή απόχρωση, ούτε πολύ ανοιχτή ούτε πολύ σκούρα, προτιμήστε κάποιο σταχτί, ψυχρό καστανό (χωρίς χρυσαφείς ή κόκκινους τόνους, καθώς τα πολύ θερμά χρώματα μπλέκονται μεταξύ τους). Το σκούρο δέρμα συνήθως δείχνει πιο όμορφο με πολύ σκούρες αποχρώσεις, τις οποίες μπορείτε να κάνετε πιο ζεστές προσθέτοντας ανοιχτές καστανές ανταύγειες.
Μην τα κάνετε... μονότονα: Δημιουργήστε στρώσεις διαφορετικών αποχρώσεων. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι φυσικό (και στα φυσικά μαλλιά συνυπάρχουν πάνω από μία αποχρώσεις) και πιο εντυπωσιακό. Μπορείτε να συνδυάσετε το καστανό του κάστανου με λίγες χρυσές ανταύγειες γύρω από το πρόσωπο.
Βαψ' τα μόνη σου
Η βαφή σε καλά κομμωτήρια κοστίζει ακριβά και πρέπει να κλείσετε ραντεβού καιρό πριν. Έτσι, η βαφή στο σπίτι, με το αντίστοιχο κιτ προϊόντων, συχνά φαίνεται πιο ελκυστική ιδέα. Τι σας συμβουλεύουμε:
Μην ξεχάσετε το τεστ αλλεργίας προτού ξεκινήσετε. Δοκιμάστε τη βαφή σε μια τούφα κάτω από τα μαλλιά. Έτσι, θα βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικές και θα υπολογίσετε σε πόση ώρα θα «πιάσει» το χρώμα.
Περάστε τις άκρες των μαλλιών με μαλακτικό προτού εφαρμόσετε τη βαφή. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως απορροφήσουν περισσότερο χρώμα από όσο χρειάζεται, δεδομένου ότι είναι πιο πορώδεις.
Αν έχετε κάνει περμανάντ, περιμένετε 15 ημέρες προτού βάψετε τα μαλλιά σας, για να μην υποστούν 2 χημικές επεξεργασίες σε μικρό χρονικό διάστημα.
Ζητήστε από μια φίλη να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε ομοιόμορφα τη βαφή σε «δύσκολα» μέρη του κεφαλιού.
Δώστε διάρκεια
Τα καλά νέα είναι ότι οι καστανές βαφές περιέχουν τα περισσότερα χρωστικά μόρια, επομένως μένουν περισσότερο καιρό στα μαλλιά από τις ξανθές και τις κόκκινες. Για να παρατείνετε κι άλλο τη διάρκεια «ζωής» τους:
Λουστείτε κάθε δεύτερη μέρα... και όχι κάθε μέρα, για να διαρκέσει το χρώμα δύο φορές περισσότερο. Έρευνες έδειξαν ότι το 80% του αποχρωματισμού οφείλεται στο νερό.
Αποφύγετε τον ήλιο. Και την άνοιξη, φορέστε καπέλο ή ψεκάστε τα με ένα μαλακτικό με δείκτη προστασίας.
Αν πηγαίνετε σε κολυμβητήριο, έχετε υπόψη σας ότι το χλώριο μπορεί να ξεθωριάσει το σοκολατί καστανό, δίνοντάς του μια κοκκινωπή απόχρωση. Προτού πάτε για κολύμβηση, απλώστε ένα κρεμώδες μαλακτικό, χτενίστε τα μαλλιά να πάει παντού και πιάστε τα κοτσίδα. Μετά, ξεπλύνετέ τα αμέσως.
Προστατεύστε τα μαλλιά σας. Προϊόντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά που περιέχουν προστατευτικά συστατικά προτιμήστε τα. Ολοκληρώστε τη φροντίδα με μάσκα στιγμιαίας θρέψης που δυναμώνει τα μαλλιά σε χρόνο dt και παρατείνει τη λάμψη τους.
Ενισχύστε το χρώμα τους. Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε μια νέα κατηγορία σαμπουάν και conditioner, που διατηρούν και ενισχύουν το καστανό, κάνοντας τα μαλλιά απαλά και λαμπερά.
Διατηρήστε τα μαλλιά σας υγιή 
Όλες χρειαζόμαστε ανά διαστήματα μια ανανέωση στην εμφάνισή μας, αλλά μην το παρακάνετε αλλάζοντας διαρκώς το χρώμα των μαλλιών σας. Είναι γεγονός ότι οι καστανές βαφές δεν τα επιβαρύνουν όπως οι ξανθές, απεναντίας περιέχουν τόσα μαλακτικά, που ουσιαστικά φροντίζουν τα μαλλιά. Ωστόσο, πάντα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο. Αποφύγετε να αλλάζετε χρώμα αρκετές φορές το χρόνο, διαφορετικά θα κάνετε τα μαλλιά σας πιο αδύναμα και εύθραυστα.
Προσοχή στο μακιγιάζ
Μερικές φορές όταν βάφουμε το χρώμα των μαλλιών μας πρέπει να κάνουμε αλλαγές και στο μακιγιάζ. Τι σας προτείνουμε να προσέξετε για το καστανό χρώμα:
Χρησιμοποιήστε make up. Με τα σκουρόχρωμα μαλλιά φαίνεται πιο έντονα η κούραση στο πρόσωπό μας. Όταν λοιπόν είστε ταλαιπωρημένες ή δεν έχετε κοιμηθεί καλά, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ make up για να απαλύνετε την επιδερμίδα σας.
Προσθέστε χρώμα. Αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, μπορείτε να ζωντανέψετε το πρόσωπό σας απλώνοντας στα μήλα του ελάχιστο ρουζ σε καφέ απόχρωση.
Βάψτε τα φρύδια σας. Έχετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να είναι το πολύ δύο τόνους πιο ανοιχτά από τα μαλλιά. Αποφύγετε, ωστόσο, να τα περάσετε με μολύβι. Θα δείχνουν πιο φυσικά αν τα βάψετε με ένα βουρτσάκι για φρύδια, το οποίο θα έχετε βουτήξει σε σκούρα σκιά.
Μην τονίσετε και τα χείλη και τα μάτια. Αν βαφτείτε πολύ έντονα, το αποτέλεσμα θα δείχνει επιτηδευμένο. Έτσι, σε περίπτωση που κάνετε smoky eyes, βάψτε τα χείλη απαλά. Ή αναδείξτε τα χείλη με ένα έντονο κραγιόν και χρησιμοποιήστε για τα μάτια μόνο ένα μολύβι και μάσκαρα.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου