Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπίτια με… αλεξίπτωτο πέφτουν από τον ουρανό!

Με αφορμή τις πλημμύρες και τα τσουνάμι που συμβαίνουν ανά τον κόσμο, αφήνοντας άστεγους πολλούς ανθρώπους, το αρχιτεκτονικό γραφείο Andrew Maynard Architects σχεδίσε ένα «φουτουριστικό» καινοτόμο σπίτι… που έρχεται κυριολεκτικά από τον ουρανό!
perierga.gr - Σπίτια με... αλεξίπτωτο πέφτουν από τον ουρανό!
Με σκοπό να δοθεί μια λύση στην άμεση στέγαση που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι διάφορων περιοχών μετά από την εκδήλωση φυσικών καταστροφών δημιουργήθηκε το πρωτότυπο Airdrop House.

perierga.gr - Σπίτια με... αλεξίπτωτο πέφτουν από τον ουρανό!
Πρόκειται για ένα «σπίτι» που φέρει ενσωματωμένο αλεξίπτωτο και φτάνει στις πληγείσες περιοχές από τον αέρα, μέσω αεροπλάνων. Η διάμετρός του είναι μόλις ένα μέτρο και μοιάζει στην ουσία με πεπιεσμένο σφουγγάρι.
perierga.gr - Σπίτια με... αλεξίπτωτο πέφτουν από τον ουρανό!
Όταν έρθει σε επαφή με το νερό το υλικό αυτό διογκώνεται, παρέχοντας αρκετό χώρο διαμονής, καθώς η διάμετρός του αυξάνεται φτάνοντας τα 7 μέτρα. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καλλιεργήσουν διάφορα φυτά στην επιφάνειά του, εξασφαλίζοντας έτσι προσωρινά τουλάχιστον τροφή αλλά και σκιά.
perierga.gr - Σπίτια με... αλεξίπτωτο πέφτουν από τον ουρανό!
«Μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να μπει στη διαδικασία παραγωγής, όμως αποτελεί σίγουρα την καλύτερη λύση για όσους πληθυσμούς έχουν πληγεί από πλημμύρες, οι οποίοι χρειάζονται άμεση στέγαση. Γιατί δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που μπορεί να πετάει ένα αεροπλάνο, τώρα είναι και τα σπίτια τους…», λέει ο υπεύθυνος του γραφείου.
perierga.gr - Σπίτια με... αλεξίπτωτο πέφτουν από τον ουρανό!


via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου