Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το μυστήριο της πόλης Braunschweig

Υπάρχουν ιστορίες που είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές. Ο Henning Noske, συντάκτης στην εφημερίδα Braunschweiger Zeitung γνωρίζει καλά την αξία μιας τέτοιας ιστορίας. Τις τελευταίες ημέρες το τηλέφωνο του δεν σταματάει να χτυπάει από δημοσιογράφους που θέλουν να μιλήσουν μαζί του, σύμφωνα με την Spiegel Online International.

Όλα ξεκίνησαν με ένα άρθρο για μια ληστεία στην μικρή πόλη Braunschweig, στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας. Λίγο αργότερα, ένας φάκελος απεστάλη από ανώνυμο δωρητή στο τοπικό κέντρο υποστήριξης των θυμάτων της ληστείας. Ο φάκελος περιείχε 10.000 ευρώ σε μετρητά.

Φάκελοι με το ίδιο χρηματικό ποσό έχουν αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες σε μια σειρά από οργανώσεις και ιδρύματα όπως σε: ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας, τέσσερις τοπικές εκκλησίες, μια χορωδία, μια ομάδα παροχής γευμάτων σε αστέγους και σε άλλες.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, ο ανώνυμος δωρητής «ξαναχτύπησε». Ένας εργαζόμενος σε τοπικό ξενώνα βρήκε έναν φάκελο που περιείχε 10.000 ευρώ κάτω από το χαλάκι της πόρτας, καθώς έβγαζε έξω τα σκουπίδια.

Οι ανώνυμες αυτές δωρεές ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, ένας λευκός φάκελος τοποθετείται ή αποστέλλεται στον παραλήπτη περιέχοντας συνήθως 10.000 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον, λέει ο Noske, «τα χρήματα συχνά συνοδεύονται από ένα άρθρο από την εφημερίδα μας». Η δωρεά του Σαββατοκύριακου συνοδευόταν από ένα άρθρο της εφημερίδας Braunschweiger Zeitung με θέμα τον ξενώνα.

Η εφημερίδα δέχεται πλέον πολυάριθμες προτάσεις από ιδρύματα και κέντρα που επιδιώκουν να γίνουν γνωστά στον ανώνυμο ευεργέτη ελπίζοντας ότι θα τους αποστείλει τον λευκό φάκελο.

Το μυστήριο του καλού Σαμαρείτη έχει συναρπάσει τους κατοίκους της Braunschweig, οι οποίοι θέλουν να πιστεύουν ότι η πόλη τους έχει αποκτήσει έναν φύλακα άγγελο.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου