Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Κλείνει η Coca-Cola 3E σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Επαληθεύτηκαν οι φόβοι των εργαζομένων στην Coca-Cola 3E, αφού μπαίνει λουκέτο στις μονάδες παραγωγής Θεσσαλονίκης και Πάτρας.
Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε πως ήταν απαραίτητη η ελάττωση του λειτουργικού κόστους, μιας και το τελευταίο τρίμηνο του 2011 η αγοραστική δύναμη μειώθηκε. Συγκεκριμένα η μείωση ήταν της τάξης του 27%, ως αποτέλεσμα της αύξησης του ΦΠΑ αλλά και της επιβολής μαζικών φόρων. Τόνισε πως από το κλείσιμο των μονάδων θα επηρεαστούν 30 εργαζόμενοι, όμως το σωματείο των εργαζομένων εκφράζει φόβους και αμφιβολίες. Όπως αναφέρει το "Βήμα", στη Θεσσαλονίκη μόνο απασχολούνταν 51 εργαζόμενοι, ενώ με την παραγωγική διαδικασία συνδέονται και άλλα τμήματα όπως το Χημείο, ο ποιοτικός έλεγχος, η αποθήκη των πρώτων υλών, η διαλογή κ.ά.

Ακόμα, η εταιρεία ανέφερε πως γίνονται διαπραγματεύσεις με το σωματείο για να απασχοληθούν στις υπόλοιπες παραγωγικές μονάδες κάποιοι από τους εργαζόμενους που έχασαν τη θέση τους.
«Προχωράμε σε αναδιάρθρωση και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές και, δεδομένης της κατάστασης στην Ελλάδα, κάνουμε το ίδιο και εδώ», είπε στο Reuters ο διευθυντής επενδυτικών σχέσεων, Oya Gur.
Στις εγκαταστάσεις πλέον θα λειτουργούν κέντρα διανομής και γραφεία, ενώ ο όγκος παραγωγής μεταφέρεται στις μονάδες του Σχηματαρίου, Βόλου και Ηρακλείου.
via