Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Μια deco βουτιά στη Μεσόγειο

Ξαναβάλτε την μεσόγειο στο σπίτι σας
Όλοι μιλούν για τις ομορφιές τις Μεσογείου και εμείς ψάχνουμε τρόπους για να τις απαρνηθούμε, ακολουθώντας άλλα trend και άλλες κουλτούρες στο φαγητό αλλά και στην διακόσμηση. Θυμηθείτε τα ζεστά χρώματα του ξύλου, της πέτρας και του πηλού, την αγνότητα του λευκού και την αισιοδοξία του γαλάζιου. Με τους σωστούς συνδυασμούς των υλικών και εφαρμόζοντας τα με μια μοντέρνα αισθητική δεν θα κινδυνεύετε να μοιάζετε με παραδοσιακή ταβέρνα που είναι ότι καλύτερο για να επισκεφτείτε σε ένα νησί, αλλά με ένα ζεστό σπιτικό που μυρίζει Ελλάδα του σήμερα.
Η αυλή

Τι καλύτερο απο μερικές πήλινες γλάστρες με γεράνια σε έντονες αποχρώσεις και μια μίξη λιτών μεταλλικών στοιχείων και καθαρού μαρμάρου. Το τέλειο ησυχαστήριο!

Το δωμάτιο

Ένας μεγάλος όμορφος καθρέφτης, αντικείμενα απο φυσικά υλικά, αποχρώσεις του λευκού και του ανοιχτού γαλάζιου κι ένα χαμηλό κρεββάτι δημιουργούν ένα λιτό αλλά ισορροπημένο υπνοδωμάτιο.
Το μπάνιο

Μέταλλο και χαλκός. Σκληρά υλικά που όμως εάν εκφραστούν και χειρστούν σωστά μέσα απο την διακόσμηση δημιουργούν ένα δυνατό αποτέλεσμα.
Η κουζίνα

Η σύγχρονη εκδοχή της μεσογειακής κουζίνας δεν φοβάται να συνδυάσει υλικά και χρώματα. το γκρίζο-μπλε του συννεφιασμένου ελληνικού ουρανού, συναντά το κουρασμένο αλλά ειλικρινές ξύλο.
Η είσοδος

Ένα μοτίβο απο ψηφιδωτό και ένας καθρέφτης φτιαγμένος απο ξύλα που μπορείτε να διαβάσετε πάνω τους την ιστορία τους. Ο καλύτερος αισθητικός τρόπος να καλωσορίσετε κάποιον στο σπίτι σας.
Το σαλόνι
Αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία ή ιστορία, γήινες αποχρώσεις, mix&match των ουδέτερων στοιχείων, με έθνικ επιρροές, και παραδοσιακά μοτίβα. Ένα δωμάτιο που σε κάνει να θέλεις να ζήσεις μέσα αε αυτό.
via