Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Στην Demstar η αντιπροσωπεία των Peugeot

Όπως ανέφερε και παλαιότερα το INBNews με σειρά ρεπορτάζ του για την αγορά αυτοκινήτου, η Demstar (εισαγωγέας των ιαπωνικών Honda) εξασφαλίζει τα γαλλικά αυτοκίνητα Peugeot από τον έως τώρα αντιπρόσωπό τους στην Κύπρου, όμιλο της MPM. Οι δύο εισαγωγείς έχουν καταλήξει στη συμφωνία και απομένουν λεπτομέρειες για υπογραφή του τελικού deal, όπως αναφέρουν πολύ ενημερωμένες πηγές και από τις δύο εταιρείες.

Οι δύο εταιρείες έπειτα από συζητήσεις έξι –περίπου- μηνών συμφωνούν κι έτσι τα γαλλικά Peugeot περνούν στα χέρια της Demstar. Στο deal συμπεριλαμβάνονται οχήματα που διαθέτει σήμερα ως στοκ η MPM (καινούργια και μεταχειρισμένα) αλλά κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, όπως εκθεσιακοί χώροι ή γκαράζ. Σημειώνεται ωστόσο ότι συγκεκριμένα showrooms, τα οποία ανήκουν στην MPM θα προσφερθούν έναντι ενοικίου στην Demstar.
Παράλληλα, η συμφωνία περιλαμβάνει και τις μοτοσικλέτες του ομίλου MPM και συγκεκριμένα τις μάρκες: Piaggio, Gilera και Vespa. Σημειώνεται ότι τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τις μοτοσικλέτες έχουν ζητηθεί και εξασφαλισθεί οι απαραίτητες συγκαταθέσεις των εργοστασίων κατασκευής τους στο εξωτερικό.
Εξάλλου, MPM και Demstar θα καταθέσουν τη συμφωνία την οποία υπογράφουν σύντομα και στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) προς επικύρωσή της. Επί αυτού του ζητήματος δεν αναμένεται κανένα αρνητικό αποτέλεσμα, αφού τα αντίστοιχες συμφωνίες έχουν επιτευχθεί στο πρόσφατο παρελθόν.
Καλά πληροφορημένες πηγές και από τις δύο εταιρείες αναφέρουν ότι περί τα μέσα Απριλίου –το αργότερο- θα πέσουν οι υπογραφές για την τελική συμφωνία, ενώ λειτουργικά (πωλήσεις, marketing, επιδιορθώσεις κ.α.) θα μεταφερθούν στην Demstar εντός του επόμενου τριμήνου.
Όσον αφορά το προσωπικό της MPM που εργάζεται στα τμήματα αυτοκινήτων-μοτοσικλετών μέρος του θα απορροφηθεί από την Demstar και το υπόλοιπο προσωπικό θα αποχωρήσει, λαμβάνοντας αποζημίωση.
via