Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρεμ Μπρουλέ με υπέροχο άρωμα μαστίχας

Οι φίλοι μας από το littlecookingtips.com πειραματίζονται, πετυχαίνουν και μας χαρίζουν τα μυστικά μιας γνωστής μεν συνταγής αλλά με τα αρώματα της Χίου!  Δεν μιλάμε για τίποτα περισσότερο από τη γνωστή Κρεμ Μπρουλέ και για τίποτα λιγότερο από το διάσημο άρωμα της μαστίχας Χίου…  Εμείς απλά σας προκαλούμε να τη δοκιμάσετε (ακόμα και αν είναι λίγο μπελαλίδικη) και να μας πείτε για τη μαγεία της !!!

Τα απλά αλλά μαγικά υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

- 7 κρόκοι αυγών (6 αν χρησιμοποιείτε μεγάλα αυγά)
- 500ml κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
- 1/3 φλυτζ. ζάχαρη λευκή
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. μαστίχα χίου (κοπανισμένη σε σκόνη)
- 3-4 κ.γ. λευκή ζάχαρη για την καραμέλα
Η διαδικασία προς την επιτυχία έχει ως εξής:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (σχεδόν να έρθει σε βρασμό). Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και τη μαστίχα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Χτυπάμε για λίγο τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγη λίγη -ανακατεύοντας διαρκώς- την κρέμα που ετοιμάσαμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε 4 κεραμικά μπωλάκια. Τοποθετούμε  τα μπωλάκια σε ταψάκι και προσθέτουμε ζεστό νερό γύρω τους, ώστε να καλύψουμε το 1/3 του ύψους τους με αυτό. Βάζουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς (όχι προθερμασμένο) και ψήνουμε για 50 λεπτά.
Αφαιρούμε -προσεκτικά μην καούμε- τα μπωλάκια και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσουν. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες (το λιγότερο).
Πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. περίπου ζάχαρη την επιφάνεια της κάθε κρέμας (γυρίζοντας το μπωλάκι κυκλικά ώστε να πάει παντού περίπου η ίδια ποσότητα) και αν διαθέτουμε φλόγιστρο τότε σε σιγανή φλόγα την καραμελώνουμε. Αν δε διαθέτετε φλόγιστρο, μπορείτε να βάλετε τα μπωλάκια να καραμελώσουν στο γκριλ σε δυνατή φωτιά με ανοιχτή (για να μη σας ψηθούν) την πόρτα του φούρνου.
Μετά το καραμέλωμα, τοποθετήστε και πάλι στο ψυγείο για 40 λεπτά και η κρέμα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου