Οι φίλοι μας από το littlecookingtips.com πειραματίζονται, πετυχαίνουν και μας χαρίζουν τα μυστικά μιας γνωστής μεν συνταγής αλλά με τα αρώματα της Χίου! Δεν μιλάμε για τίποτα περισσότερο από τη γνωστή Κρεμ Μπρουλέ και για τίποτα λιγότερο από το διάσημο άρωμα της μαστίχας Χίου… Εμείς απλά σας προκαλούμε να τη δοκιμάσετε (ακόμα και αν είναι λίγο μπελαλίδικη) και να μας πείτε για τη μαγεία της !!!
- 7 κρόκοι αυγών (6 αν χρησιμοποιείτε μεγάλα αυγά)
- 500ml κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
- 1/3 φλυτζ. ζάχαρη λευκή
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. μαστίχα χίου (κοπανισμένη σε σκόνη)
- 3-4 κ.γ. λευκή ζάχαρη για την καραμέλα
Η διαδικασία προς την επιτυχία έχει ως εξής:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (σχεδόν να έρθει σε βρασμό). Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και τη μαστίχα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Χτυπάμε για λίγο τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγη λίγη -ανακατεύοντας διαρκώς- την κρέμα που ετοιμάσαμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε 4 κεραμικά μπωλάκια. Τοποθετούμε τα μπωλάκια σε ταψάκι και προσθέτουμε ζεστό νερό γύρω τους, ώστε να καλύψουμε το 1/3 του ύψους τους με αυτό. Βάζουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς (όχι προθερμασμένο) και ψήνουμε για 50 λεπτά.
Αφαιρούμε -προσεκτικά μην καούμε- τα μπωλάκια και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσουν. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες (το λιγότερο).
Πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. περίπου ζάχαρη την επιφάνεια της κάθε κρέμας (γυρίζοντας το μπωλάκι κυκλικά ώστε να πάει παντού περίπου η ίδια ποσότητα) και αν διαθέτουμε φλόγιστρο τότε σε σιγανή φλόγα την καραμελώνουμε. Αν δε διαθέτετε φλόγιστρο, μπορείτε να βάλετε τα μπωλάκια να καραμελώσουν στο γκριλ σε δυνατή φωτιά με ανοιχτή (για να μη σας ψηθούν) την πόρτα του φούρνου.
Μετά το καραμέλωμα, τοποθετήστε και πάλι στο ψυγείο για 40 λεπτά και η κρέμα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
via