Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μένουμε Ελλάδα! Οι καλύτεροι νησιώτικοι προορισμοί για το τριήμερο του Πάσχα

Μια ανάσα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Cosmo.gr σου δίνει μερικές ταξιδιωτικές προτάσεις για τις ημέρες του Πάσχα. Γιατί, μεταξύ μας τώρα, το τσούγκρισμα των πασχαλινών αυγών εκτός σπιτιού είναι καλύτερο...
Κέρκυρα και προσοχή στις κανάτες!

  Το Πάσχα στην Κέρκυρα παίρνει την αίγλη που του αρμόζει, καθώς τα έθιμα ζωντανεύουν καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Αν πας το Σαββατοκύριακο, θα προλάβεις ένα από τα ωραιότερα έθιμα: Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό –τους μπότηδες- από τα μπαλκόνια τους, προκαλώντας ενθουσιασμό στο παρευρισκόμενο πλήθος. Επίσης, η Λαμπρή ή Λαμπριά, όπως τη λένε χαρακτηριστικά οι Κερκυραίοι για να τονίσουν την λαμπρότητα της ημέρας, είναι από τις μέρες που θα σου μείνουν αξέχαστες καθώς τα βεγγαλικά, τα πυροτεχνήματα και οι τυμπανοκρουσίες δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
Αναπαράσταση στην Πάρο

  Ένας αγαπημένος προορισμός για τη νεολαία και όχι μόνο, αλλά και υπόδειγμα για την Κυκλαδίτικη φιλοξενία του.  Στην Πάρο λαμβάνει χώρα το μοναδικό έθιμο της αναπαράστασης των Παθών κατά την περιφορά του Επιταφίου. Καθώς ο Επιτάφιος περνά τα δρομάκια των νησιών κάνει συνολικά 15 στάσεις στις οποίες αναπαριστώνται ζωντανές εικόνες των Παθών του Χριστού με σκηνές από την είσοδο στα Ιεροσόλυμα, τον "Μυστικό Δείπνο", το μαρτύριο της Σταύρωσης κ.ά. Μια βόλτα στο γραφικό λιμανάκι της Νάουσας, ή σε κάποια από τις πανέμορφες παραλίες -που θα συνδυαστεί με κάποια βουτιά για τους πιο τολμηρούς- θα σε κάνει να θυμάσαι αυτό το τριήμερο.( Με την προσφορά του Dealin η μίνι αυτή απόδραση θα γίνει πιο οικονομικά από ποτέ).
Γραφική Aίγινα

  Ποιος είπε ότι χρειάζεται να φύγεις μακριά για να περάσεις όμορφα; Στην Αίγινα, η Λαμπρή θα μυρίζει παπαρούνες, φρέζες, τριαντάφυλλα και σπαρμένες μαργαρίτες στους αγρούς, αλλά και αυγοκούλουρα και λαμπρόψωμα. Οι κοσμοπολίτικες οργανωμένες παραλίες, η εξαιρετική τοπική και διεθνή κουζίνα, τα πευκοδάση που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, αλλά και η νυχτερινή ζωή για όλα τα γούστα καθιστούν την Αίγινα ιδανικό προορισμό για να περάσεις τις μέρες του Πάσχα. Θα ξοδέψεις λίγα χρήματα και θα περάσεις εγγυημένα καλά!
Σπετσιώτικη Ανάσταση

  Το αρχοντικό νησί με το άγαλμα της Μπουμπουλίνας να αγναντεύει τη θάλασσα καλωσορίζει τον επισκέπτη με τις φυσικές ομορφιές του. Ευτυχώς για μας τους Αθηναίους είναι μόλις λίγες ώρες από το λιμάνι του Πειραιά, έτσι δε θα χάσουμε καθόλου από τη μέρα μας στη μεταφορά. Οι νοικοκυρές φροντίζουν να στολίζουν τις αυλές των σπιτιών τους με διακοσμητικά λαγουδάκια, πασχαλίτσες και αυγά, τα οποία μπορείς να χαζέψεις στις βόλτες σου αν επισκεφτείς το νησί της ημέρες του Πάσχα. Η βόλτα με τον Επιτάφιο στα σοκάκια των Σπετσών,  θα σε κάνει να ανακαλύψεις όλα τα κρυμμένα μαγαζάκια που ομορφαίνουν το νησί, αλλά και τη διαμονή σου στο νησί.
Ρομαντικά στην Σαντορίνη

  Τι θα έλεγες για ένα Πασχαλινό ταξίδι μέχρι την Σαντορίνη; Το νησί ενδείκνυται για κάθε εποχή αλλά το καλοκαίρι και το Πάσχα είναι ιδανικές λόγω του αίθριου καιρού. Το νησί με το μυστηριώδες παρελθόν από τις εκρήξεις του Ηφαιστείου του συνδυάζει τη δυνατότητα για στιγμές χαλάρωσης (κάνε εικόνα εσένα και το έτερον ήμισυ να χαζεύετε το ηλιοβασίλεμα) ή για διασκέδαση χωρίς όρια.  Τι καλύτερο από το να κάνεις Ανάσταση με θέα την Καλντέρα, ειδικά όταν μπορεί να γίνει οικονομικά;
Κρήτη με πολλές ρακές

  Δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερο πασχαλινό γλέντι από αυτό που θα κάνεις στην Κρήτη! Με τις ρακές, τα σκαλτσουνάκια και τον ντάκο να έχουν την τιμητική τους, οι μέρες των εορτών στη Μεγαλόνησο θα συνδυαστούν με πολλά κρητικά γλέντια αλλά και μαντινάδες!  Κατά τη διάρκεια της Ανάστασης πάντως η μέρα θα γίνει νύχτα αφού τα δυναμιτάκια και τα πυροτεχνήματα είναι από τα αγαπημένα έθιμα των Κρητικών.
Εσείς, ποιον προορισμό θα προτείνατε για το Πάσχα;

  via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου