Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα άρλεκιν βλάπτουν τη σεξουαλική και ψυχολογική υγεία



Αν είστε από εκείνες που σας αρέσουν τα ρομαντικά μυθιστορήματα και τα καταβροχθίζετε τότε σίγουρα πρέπει να προσέξετε γιατί σύμφωνα με δημοσίευση της επιθεώρησης British Medical Journal τα άρλεκιν μπορούν να προκαλέσουν διαστρέβλωση της πραγματικότητας και να βλάψουν σημαντικά τη σεξουαλική και ψυχολογική υγεία των αναγνωστών.

Η ψυχολόγος και συγγραφέας Σούζαν Κουίλιαμ προσθέτει μάλιστα, πως τα λεγόμενα «αισθηματικά βιβλία περιπτέρου» ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το σεξ χωρίς προστασία, τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, τις εξωπραγματικές σεξουαλικές προσδοκίες, αλλά και τους χωρισμούς!
Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, ολοένα και περισσότερες είναι οι γυναίκες που εθίζονται στα αισθηματικά βιβλία, με αποτέλεσμα να είναι δυσαρεστημένες με τις πραγματικές τους σχέσεις. «Μερικές φορές το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να συμβουλεύσουμε τους πελάτες μας να αφήσουν εντελώς τα αισθηματικά βιβλία και να επιστρέψουν στην πραγματικότητα.» δηλώνει χαρακτηριστικά η Δρ Κουίλιαμ.
Η αντίληψη της αγάπης και της πραγματικότητας εν γένει αλλά και τα πρότυπα που πρεσβεύουν τα Άρλεκιν έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις κατευθυντήριες γραμμές που συνιστούν οι ειδικοί ψυχολόγοι. Από την υπέρτατη σεξουαλική ικανοποίηση μέχρι την παραμυθένια έγγαμη ζωή που κατά κανόνα παρουσιάζουν, παραποιούν την εικόνα του πραγματικού κόσμου προκαλώντας σύγχυση και μελαγχολία στο αναγνωστικό κοινό αποκαλύπτει το Βρετανικό Ιατρικό Περιοδικό (BJM).

Η Δρ Κουίλιαμ παραδέχεται πως τα Άρλεκιν έχουν εκσυγχρονιστεί σημαντικά, καθώς προβάλλουν πλέον εργαζόμενες γυναίκες, περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αλλά και ελεύθερες σεξουαλικές επιλογές, ωστόσο υπογραμμίζει την ανησυχία της σχετικά με τη χρήση προφυλακτικού και το ασφαλές σεξ. Παλαιότερη έρευνα αποκαλύπτει μάλιστα πως μόνο το 11,5% τέτοιων αισθηματικών βιβλίων αναφέρεται στη χρήση προφυλακτικού.
Το μη συναινετικό σεξ, οι ανεξέλεγκτες εγκυμοσύνες ως ένδειξη αγάπης, οι άνευ προβλημάτων αισθηματικές σχέσεις είναι εντελώς λανθασμένα μηνύματα, εξηγεί η ψυχολόγος και προσθέτει «το σεξ μπορεί να είναι υπέροχο και οι σχέσεις ονειρικές, όμως τίποτα από αυτά δεν είναι τέλειο και η εξιδανίκευσή τους οδηγεί στη δυστυχία».
 via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου