Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Χάρης Χριστόπουλος: "Νιώθω πάρα πολύ έντονη την ανάγκη να γίνω πατέρας"

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια και απενοχοποιημένη αυτοκριτική ο Χάρης Χριστόπουλος μιλά για τον εαυτό του, τη δουλειά του και τις επιθυμίες του.
Ανοικτός και εντυπωσιακά ειλικρινής ήταν σε συνέντευξη που έδωσε στο εβδομαδιαίο περιοδικό "ΕΓΩ" ο φωτογράφος μόδας και κριτής στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο", Χάρης Χριστόπουλος, που παραδέχεται ότι αρνείται να μεγαλώσει και χαρακτηρίζει τον εαυτό του "παιδήλικα". "Τώρα στα 49 μου αρχίζω να ωριμάζω", λέει. 
Και μαζί με την ωριμότητα φαίνεται ότι έρχεται και η ανάγκη να γίνει πατέρας, κάτι που παλιότερα δεν τον απασχολούσε καθόλου: "Τώρα νιώθω πάρα πολύ την ανάγκη να γίνω πατέρας. Ποτέ άλλοτε στη ζωή μου δεν το είχα σκεφτεί, γιατί πίστευα ότι δεν είμαι άξιος να γίνω πατέρας- η ευθύνη είναι μεγάλη".


  Ο Χάρης και το "Ελλάδα έχεις ταλέντο"
Προσαρμόστηκε γρήγορα στο νέο του "ρόλο" στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο" και σε αυτό τον βοήθησε πολύ η καλή χημεία με τους συμπαρουσιαστές του, Βαγγέλης Περρή και Ευγενία Μανωλίδου, για την οποία μόνο καλά λόγια έχει να πει: "Η Ευγενία Μανωλίδου είναι απλώς υπέροχη. Και μόνο η παρουσία της κάνει τους πάντες να χαζεύουν. Είναι περίεργο πράγμα αυτό με την κυρία Μανωλίδου. Όπου και να έχω βρεθεί μαζί της, δεν υπάρχει κεφάλι που να μη γυρίζει να τη δει. Είναι σταρ".
Ο ίδιος πάντως δεν απολαμβάνει τον εαυτό του στην τηλεόραση. "Δεν μου αρέσει ποτέ ο εαυτός μου, όταν με φωτογραφίζουν ή με βιντεοσκοπούν. (...) Ντρέπομαι να βλέπω τον εαυτό μου. Νομίζω ότι είμαι χάλια".
Η ζωή εκτός τηλεόρασης και οι γυναίκες
Αν και παιδί της πόλης, του αρέσει να φεύγει εκτός... αστικών τειχών: "Με το που έρθει Παρασκευή πρωί, φεύγω! Θέλω να μυρίζω  χορτάρια, θέλω να ακούω νερά, θέλω να νιώθω τη βροχή στο πρόσωπό μου, θέλω να κοιμάμαι στα χόρτα. Μου αρέσει να βλέπω τα πρόβατα και τα γαϊδούρια, γιατί δεν νοιάζονται ποιος είμαι, τι είμαι. Έχουν μια αγνή ψυχή και δεν έχουν κακίες".
Και μπορεί στα μάτια μας να φαίνεται γεμάτος ενέργεια, αλλά, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, δεν είναι τελευταία και στα πιο τρελά του κέφια:  "Νιώθω μια εσωτερική κατάπτωση. Και ένας βασικός λόγος είναι η κατάσταση που επικρατεί. Θλίβομαι, στενοχωριέμαι και, ταυτόχρονα, φοβάμαι πάρα πολύ".

  Δεν φοβάται μόνο όμως. Νιώθει και πολύ θυμωμένος: "Είμαι τρομερά θυμωμένος με την πολιτική κατάσταση εδώ και χρόνια. Με τη νοοτροπία του Έλληνα, ουσιαστικά, γιατί οι πολιτικοί δεν φταίνε. Εμείς φταίμε. Εμείς είμαστε οι πολιτικοί (..). Είμαστε ο πιο εγωιστής λαός που υπάρχει. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ο εαυτός μας".
Ο ίδιος πάντως προσπαθεί να μην είναι εγωιστής: "Το μότο μου από παιδί είναι να μην κάνει τίποτε που δεν θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι. Πάντα βάζω τον εαυτό μου στη θέση του άλλου".
Ένας τόσο γοητευτικός άντρας όμως, θα ήταν παράλειψη να μη μιλήσει για τις γυναίκες. Τι τον ελκύει περισσότερο; "Το βασικότερο είναι η εξυπνάδα. Και η θηλυκότητα. Πολλοί άντρες δεν ξέρουν τι είναι αυτό".
via