Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επικίνδυνο το αλκοόλ στην εγκυμοσύνη!

Σύμφωνα με τον παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη το αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και κατά την διάρκεια που το παιδί θηλάζει.
Ακόμη μας ενημερώνει τι κακό κάνει το αλκοόλ στο έμβρυο αλλά και τι σωματικές και ψυχικές βλάβες μπορεί να του προκαλέσει...
 
Προσοχή!
 
Ακόμα και ένα ποτηράκι την ημέρα είναι πολύ επικίνδυνο για το παιδί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή ακόμα και κατά την περίοδο που το παιδί θηλάζει.
Όλες οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι τελικά δεν υπάρχει ασφαλής επιτρεπόμενη ποσότητα οινοπνεύματος που θα μπορούσε να πιει η έγκυος γυναίκα.
 
Το ποτηράκι που πίνει η έγκυος περνάει πολύ εύκολα στον πλακούντα και από εκεί στην κυκλοφορία του αίματος του εμβρύου. Ειδικά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όπου και δημιουργούνται τα όργανα του μικρού μωρού (εγκέφαλος, καρδιά, πνεύμονες, συκώτι κλπ) μπορεί να προκληθούν σοβαρές ζημιές.
 
Τι κακό κάνει το αλκοόλ στο έμβρυο;
 
Το αλκοόλ μπορεί να καταστρέψει τα νεύρα και τα κύτταρα του εγκεφάλου αλλά και άλλων οργάνων και γενικά να εμποδίσει την ανταλλαγή χρήσιμων ουσιών μεταξύ μητέρας και εμβρύου. Όπως φαίνεται μπορεί να προκληθούν σωματικές αλλά ψυχικές βλάβες.
 
Αποδείχθηκε ότι τα παιδιά μητέρων που έπιναν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης υπέφεραν από νευρικότητα, μελαγχολία και πόνο στο σώμα.
 
Η κατανάλωση αλκοόλ σε αυτή την ευαίσθητη περίοδο της ζωής του εμβρύου, μπορεί να προκαλέσει:
 
1. Κίνδυνο αποβολής.
 
2. Γέννηση μωρού με χαμηλό βάρος.
 
3. Υπερκινητικότητα του παιδιού καθώς μεγαλώνει.
 
4. Εμβρυικό αλκοολικό σύνδρομο.
 
Συμπέρασμα...
 
Το αλκοόλ είναι τοξικό για το μωρό. Προκαλεί σωματικές και ψυχικές εκ γενετής ανωμαλίες.
Η έγκυος καλύτερα να αποφεύγει πλήρως τα αλκοολούχα ποτά διότι δεν υπάρχει όριο ποσότητας αλκοόλ που να θεωρείται ασφαλές για το έμβρυο.
 
Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγετε το αλκοόλ και κατά την διάρκεια του θηλασμού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου