Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

H πραγματική Σταχτοπούτα

Είχαν φυλακισμένο 7χρονο κορίτσι για να τους υπηρετεί
Είχαν φυλακισμένο 7χρονο κορίτσι για να τους υπηρετεί
Ένα ζευγάρι Ρουμάνων αθίγγανων στη Βρετανία εκμεταλλευόταν 7χρονο κορίτσι, κρατώντας το φυλακισμένο σαν σκλάβα. Το μικρό κορίτσι δεν είχε παπούτσια, φορούσε βρόμικα ρούχα, κοιμόταν σε μια βρώμικη αποθήκη και υφίστατο σωματική βία. Τα δόντια της είχαν σπάσει, δεν γνώριζε να μετρά ούτε μέχρι το δέκα.

Την ίδια ώρα τα οκτώ παιδιά της οικογένειας φορούσαν ωραία ρούχα και πήγαιναν στο σχολείο - όταν δεν δούλευαν για τους γονείς τους κάνοντας επαιτεία και μικροκλοπές, όπως γράφει η Daily Mail.
Η οικογένεια αξιοποιούσε τα χρήματα είτε από κλοπές είτε από επιδόματα για να αγοράζει πολυτελή σπίτια στη Ρουμανία.
Το ζευγάρι, ο 45χρονος Aurel-Ilie Zlatea και η 44χρονη Alexandra Oaie, 44, και οι γιοι τους, 25 και 23 ετών, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 9 έως 13 χρόνια για σειρά κατηγοριών. Οι γιοι είχαν χτυπήσει και βιάσει έναν 53χρονο που κρατούσαν όμηρο όταν αυτός είχε ζητήσει φαγητό την Πρωτοχρονιά.
«Καταστρέψατε τα παιδικά χρόνια αυτού του κοριτσιού με την αδιαφορία και τη σκληρότητά σας», είπε η δικαστής. «Μόνος σας σκοπός να την εκπαιδεύσετε για να γίνει η υπηρέτριά σας. Δεν τη φροντίζατε. Όταν ήταν έξι ετών σας υπηρετούσε ήδη για χρόνια. Κοιμόταν στο πάτωμα, δεν είχε παπούτσια και είχε μόνο τα ρούχα που φορούσε. Έπλενε, μαγείρευε και καθάριζε, ενώ τα παιδιά σας πήγαιναν στο σχολείο. Κανείς δεν ασχολιόταν μαζί της, να της μιλήσει, να την αγκαλιάσει», είπε.
Ο άνδρας σοκαρίστηκε τόσο από την κατάσταση του κοριτσιού που την ονόμασε Cenusareasa, ή Σταχτοπούτα στα ρουμάνικα.
Το κοριτσάκι φιλοξενείται σε ξενώνα στη Βρετανία και πολύ γρήγορα στάθηκε στα πόδια της, της δόθηκε ιατρική βοήθεια και άρχισε να μιλά αγγλικά.