Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πασχαλινές διακοπές στο The Westin Resort, Costa Navarino

costa-navarino-386
Τοπικές παραδόσεις, γαστρονομία και πλήθος δραστηριοτήτων
Τα έθιμα της Μεσσηνίας και οι παραδοσιακές συνταγές, θα αναβιώσουν και φέτος στην Costa Navarino τις ημέρες του Πάσχα, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες αλλά και πολλές δραστηριότητες στους επισκέπτες. Με συνταγές και έθιμα που κρατούν ζωντανή την πλούσια πολιτιστική παράδοση της περιοχής, οι επισκέπτες του The Westin Resort θα νιώσουν μέσα στο πασχαλινό κλίμα της Μεσσηνίας, τόσο στο Navarino Dunes όσο και στα κοντινά χωριά όπου κάθε χρόνο γιορτάζονται με ευλάβεια και έθιμα αιώνων, οι Άγιες Ημέρες.

Η Agora του Navarino Dunes θα αποτελέσει το επίκεντρο για τους εορτασμούς των ημερών, ενώ παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την πλήρη σειρά signature θεραπειών εμπνευσμένων από την αρχαία Ελλάδα στο Anazoe Spa, να εξασκηθούν στο γκολφ στα δύο signature γήπεδα της Costa Navarino και να συμμετέχουν σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες, όπως αθλήματα ρακέτας, θαλάσσια σπορ και καταδύσεις, αλλά και εξορμήσεις στη φύση για πεζοπορία και ποδήλατο μέσα από το πρόγραμμα του Navarino Outdoors. Την αυθεντική εμπειρία της φιλοξενίας αυτών των ιδιαίτερων ημερών για γονείς και παιδιά στο The Westin Resort, Costa Navarino με θέα στο Ιόνιο πέλαγος και τη Μεσσηνιακή φύση, συμπληρώνουν δραστηριότητες όπως οι Φιλοσοφικοί Περίπατοι, τη Δευτέρα του Πάσχα.
Στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Σαμψών, όλοι μπορούν να συμμετέχουν στο στολισμό του Επιταφίου. Εκεί θα τελεστεί η Ακολουθία και Περιφορά του αλλά και η Αναστάσιμη Λειτουργία του Μ. Σαββάτου. Το πρωί του Μ. Σαββάτου, γυναίκες της περιοχής θα προετοιμάζουν και θα ψήνουν παραδοσιακά ψωμιά και «κεντημένες πίτες». To απόγευμα του Μ. Σαββάτου, τα παιδιά μπορούν να βάψουν αυγά, να φτιάξουν τα δικά τους φαναράκια για το βράδυ της Ανάστασης και να απασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες μαθαίνοντας τα ήθη και έθιμα της Λαμπρής. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους, τα παιδιά συμμετέχουν σε πλήθος ψυχαγωγικών δράσεων για να γνωρίσουν την περιοχή και τις παραδόσεις. Το Αναστάσιμο Δείπνο θα περιλαμβάνει την καθιερωμένη μαγειρίτσα μαζί με τα υπόλοιπα πιάτα αυτής της ιδιαίτερης γιορτής. Την Κυριακή του Πάσχα θα αναβιώσει και φέτος το έθιμο του ψησίματος του Κλέφτικου, μία παράδοση από την εποχή της Τουρκοκρατίας που απαιτεί μία ξεχωριστή προετοιμασία στην οποία καλούνται όλοι να συμμετέχουν. Πλήθος εδεσμάτων ειδικά για την ημέρα, πλαισιώνουν το Κλέφτικο, μαζί με παραδοσιακούς χορούς και σκοπούς της Μεσσηνίας.
Η διαμονή στο The Westin Resort, Costa Navarino αποτελεί την ιδανική βάση για να βιώσουν οι επισκέπτες και τα έθιμα στις γύρω περιοχές, ανακαλύπτοντας μία πλούσια πολιτιστική παράδοση. Στα αμέτρητα γραφικά εκκλησάκια, όπως στο διπλανό χωριό των Γαργαλιάνων, η ατμόσφαιρα στις Θείες Λειτουργίες είναι κατανυκτική. Στα Φιλιατρά, οι τέσσερις Επιτάφιοι συναντιούνται στην κεντρική πλατεία, συνοδεία της φιλαρμονικής. Τα χωριά Ρωμανός και Πετροχώρι, «μοιράζονται» την Περιφορά του Επιταφίου, καθώς κάθε χρόνο ξεκινά εναλλάξ από το ένα χωριό και καταλήγει στο άλλο, διανύοντας το γραφικό δρόμο 1χλμ που τα χωρίζει και περιστοιχίζεται από ελαιώνες. Ξεχωρίζει ακόμη η Ακολουθία της Μ. Παρασκευής στη γειτονική Πύλο και η Περιφορά του Επιταφίου στην Κορώνη, που λαμβάνει χώρα στους αρχαιολογικούς χώρους και το Ενετικό Κάστρο. Στην Κορώνη επίσης, το πρωί της Μ. Παρασκευής τα παιδιά με σταυρούς στα χέρια επισκέπτονται γειτονικά σπίτια και διηγούνται τα πάθη του Χριστού, ένα έθιμο που διατηρείται πολλά χρόνια, ενώ και την Παρασκευή μετά το Πάσχα, αξίζει να επισκεφθεί όποιος βρίσκεται στην περιοχή τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελεήστριας, της προστάτιδας που γιορτάζει εκείνη την ημέρα. Στην Καλαμάτα αξίζει να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες το «σαϊτοπόλεμο», δηλαδή το διαγωνισμό της χειροποίητης σαΐτας (βεγγαλικό), που είναι άκρως θεαματικό και κρατά από τους Αγώνες της Επανάστασης τους 1821. Στο κοντινό Δασοχώρι, γίνεται επίσης κάθε χρόνο η κατασκευή και το πέταγμα αερόστατου στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ή την Κυριακή του Πάσχα. Στο Πλατύ του Δήμου Αρφαρών, διεξάγονται αδιάλειπτα κάθε χρονιά ανήμερα του Αγ. Γεωργίου, οι ιπποδρομίες που ξεκινούν από το ξωκλήσι του Αγίου και καταλήγουν μέσα στο χωριό, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 3.000 θεατές.
Για περισσότερες πληροφορίες και για τις πασχαλινές επιλογές στο The Westin Resort, Costa Navarino μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 27230 95000 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.westincostanavarino.com/gr/easter_2012_gr.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου