Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

20 χρόνια Christian Louboutin στο Design Museum του Λονδίνου

Από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 9 Ιουλίου έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε το Design Museum του Λονδίνου, το οποίο τιμώντας τα 20 χρόνια καριέρας του Chriastian Louboutin παρουσιάζει τα σχέδια που ξεπέρασαν τα όρια στη μόδα της υπόδησης σε ένα λαμπερό ταξίδι στιλ, δύναμης, θηλυκότητας, γοητείας και κομψότητας.
"Η δουλειά μου δεν έχει να κάνει με την άνεση, αλλά στην μηχανική των υποδημάτων υπάρχει κάτι που τα κάνει όσο πιο άνετα είναι δυνατόν". Ο Christian Louboutin με καριέρα 20 ετών στην "Υψηλή Υποδηματική" γλυκαίνει παλαιότερη δήλωσή του για εκείνους που έβρισκαν τα παπούτσια του άβολα. "Όποιος θεωρεί ότι τα τακούνια μου προκαλούν πόνο, ας μην τα φορέσει", είχε πει, αλλά στα εγκαίνια της Έκθεσής του στο Design Museum του Λονδίνου όπου αποκαλύπτονται εκατοντάδες από αυτά τα τακούνια του, έκανε πίσω ελαφρώς.
Ο Louboutin άνοιξε την πρώτη μπουτίκ του στο Παρίσι με την πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό να είναι η πρώτη πελάτισσά του. Υποστηρίζει ότι πάντα πάθος του, δεν ήταν να εντυπωσιάσει τους διάσημους, αλλά να δημιουργήσει παπούτσια που να είναι "σαν κοσμήματα". Γεννήθηκε το 1963 στο Παρίσι. Ο πατέρας του ήταν επιπλοποιός, ενώ η μητέρα του έμενε σπίτι να φροντίζει αυτόν και τις τρεις αδερφές του. Απείθαρχο ως παιδί, είχε αποβληθεί από το σχολείο τρεις φορές και το 'σκασε από το σπίτι στα 12. Δεν επέστρεψε ποτέ, είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο, αλλά ξεκίνησε να σχεδιάζει παπούτσια.


Η πρώτη δουλειά και οι σπουδές

Η πρώτη του δουλειά ήταν στο καμπαρέ Folies Bergère, όπου βοηθούσε τα showgirls στα παρασκήνια. Μια εικόνα που του έδινε έμπνευση όλα αυτά τα χρόνια. Έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την Academie d 'Art Roederer, αλλά η επίσκεψη στο Μουσείο της Αφρικανικής Τέχνης στο Παρίσι ήταν η αφορμή να αρχίσει να σχεδιάζει ψηλοτάκουνα για τις γυναίκες. "Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα έσπαγε τους κανόνες και θα έκανε τις γυναίκες να αισθάνονται σίγουρες για τον εαυτό τους".
Ταξίδια στην Αίγυπτο και την Ινδία του έδωσαν ακόμα περισσότερο χρώμα και εικόνες. Όταν επέστρεψε στο Παρίσι το 1981, ο Louboutin παρουσίασε τις ιδέες του για τα ψηλά τακούνια σε κορυφαίους οίκους ραπτικής και έτσι εργάστηκε δίπλα στον Charles Jourdan. Αργότερα πήγε να εργαστεί ως μαθητευόμενος στο εργαστήριο του Roger Vivier και ως τσαγκάρης στη Βασίλισσα. Θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές υποδημάτων στον κόσμο. Δημιούργησε παπούτσια για τους Chanel, YSL και Maude Frizon, πριν ξεκινήσει τη δική του εταιρεία το 1991 στο Παρίσι. Από τότε, έχει ντύσει διάσημα πόδια, όπως αυτά των Sarah Jessica Parker, Madonna, Gwyneth Paltrow και Dita Von Teese.










Η κόκκινη και οι άλλες σόλες

Φρουρεί τις κόκκινες σόλες του με ζήλο και αυτή την εποχή βρίσκεται σε δικαστική μάχη με τον YSL για αντίστοιχη χρήση του κόκκινου. Πρόσφατα, πάντως, έδωσε την ευλογία του στην κόρη του αφεντικού των καταστημάτων Topshop, Sir Philip Green, Chloe να κυκλοφορήσει τις ψηλοτάκουνες γόβες με πράσινη σόλα που έχει σχεδιάσει.



Συγκινημένος από την έκθεση ο Γάλλος σχεδιαστής είπε ότι η δουλειά του ήταν πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσωπική του ζωή και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ένα ταξίδι μέσα από το οποίο μπόρεσε να δει τι έκανε, τι ξέχασε και του έφερε στο νου καλές, αλλά και κακές αναμνήσεις. "Ποτέ δεν ξεχώρισα την προσωπική από την επαγγελματική ζωή μου. Όλη η αγάπη που έχω για το ένα πηγαίνει στο άλλο".
Δεκάδες καλούπια παρουσιάζονται ακόμα στην έκθεση, όλα στο αγαπημένο κόκκινο Trademark του Louboutin.



Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση, η οποία είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου του Louboutin, μέχρι τις 9 Ιουλίου 2012 στο Design Museum του Λονδίνου.

via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου