Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Barack Obama: Ο "πρώτος gay Πρόεδρος" με φωτοστέφανο στο περιοδικό Newsweek


Το περιοδικό Newsweek του Μαΐου προκαλεί, πριν καλά καλά κυκλοφορήσει. Εξώφυλλό του, "ο πρώτος gay Πρόεδρος", Barack Obama, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται.
Όχι, ο  αρχηγός των Δημοκρατικών δεν άλλαξε σεξουαλικές προτιμήσεις. Απλώς  αποφάσισε να γίνει ο πρώτος ένοικος του Λευκού Οίκου που υποστηρίζει ξεκάθαρα τον θεσμό του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Η είδηση αυτή σχολιάστηκε στο εξώφυλλο του αμερικανικού Newsweek. Εκεί, ο Barack Obama εμφανίζεται με ένα πολύχρωμο φωτοστέφανο και τίτλο "Ο πρώτος gay πρόεδρος".

  Όπως γράφει ο Andrew Sullivan στο Newsweek, ο Obama έχει κοινό με την gay κοινότητα:
"Έπρεπε να ανακαλύψει την καταγωγή του και να συμφιλιωθεί με αυτή, όπως ανακαλύπτουν και οι gay την ομοφυλοφιλία και συμφιλιώνονται με την υπόλοιπη οικογένειά τους"
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχα ο Bill Clinton είχε χαρακτηριστεί παλιότερα ο "πρώτος μαύρος πρόεδρος" από την Toni Morrison.
Βέβαια, η στήριξη  του gay γάμου από τον Πρόεδρο δεν σημαίνει ταυτόχρονα και θεσμοθέτηση του. Κι αυτό γιατί το νομοθετικό σύστημα των ΗΠΑ είναι πιο περίπλοκο από το ελληνικό και η βούληση του Αρχηγού του Κράτους δεν φτάνει από μόνη της για την υλοποίηση του.

  Οι celebrities στο πλευρό του Obama
O ενθουσιασμός για τη θέση που πήρε ο Obama ήταν μεγάλος στο Hollywood. Stars όπως η Ellen de Generes, o Ricky Martin, η Kim Kardashian, o Justin Timberlake, η Eva Longoria, o Kevin Bacon εκφράζουν το θαυμασμό τους για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για πρόοδο αλλά και για υποστήριξη των ατομικών δικαιωμάτων.
"Ο Obama με εμπνέει για άλλη μια φορά. Αληθινός ηγέτης είσαι, όταν είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις την εξουσία και να εκφραστείς , έτσι ώστε όλοι μας να μπορέσουμε να ακουστούμε", είχε γράψει στο twitter του ο Justin Timberlake.
via