Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Κατοικία Στην ΑυστραλίαΤελευταία μου αρέσει πολύ το αυστραλέζικο στυλ διακόσμησης, όπως αυτό το σπίτι που θα δούμε σήμερα. Ανήκει στον Luke Mortimer και βρίσκεται κοντά στο Castlemaine της Victoria. Του άρεσε η περιοχή, έχτισε τούτο το ταπεινό σπιτάκι μόλις πέρσι και το βάφτισε  Grey Gardens

Πρόκειται για το τέλειο καταφύγιο ξεκούρασης από την πολύβουη πόλη και το νοικιάζει σε ζευγαράκια που ψάχνουν ένα παράδεισο να ξεκουράσουν τα γιάπικα κοκκαλάκια τους.  Στο blog του μοιράζεται τις διακοσμητικές και κατασκευαστικές περιπέτειες του

Λατρεύει να ανακαλύπτει και να συλλέγει σαβούρες ψάχνοντας τρόπους να τις ανανεώσει και σκοπός του ήταν να δημιουργήσει ένα μοντέρνο χώρο με εκλεκτικά και retro στοιχεία.  

To ottoman που βλέπετε σε ρόλο coffe table κατασκευάστηκε από τον ίδιο. Τα περισσότερα από τα έπιπλα που βλέπουμε έιναι μαζεμένα από παλιατζίδικα ή ακόμα κι από τον δρόμο! Μου αρέσει ιδιαίτερα ο σχεδιασμένος τάρανδος ως φυσική συνέχεια της κεφάλας του!
Η κουζίνα υπέροχη και αόρατη μέσα στη μαυρίλα! Τα φωτιστικά της τραπεζαρίας προέρχονται από ένα γήπεδο τέννις. Έτσι, όποτε βολτάρετε και σας γυαλίσει κάτι ξηλώστε το! Μου θυμίζει πάγια τακτική διακόσμησης φοιτητικών κατοικιών στην Αγγλία :)
Να και η κρεββατοκάμαρα (ξενώνας) με το παλιό τύμπανο σε ρόλο κομοδίνου. Λίγα δολλάρια στοίχισε και αρκετές ώρες τριψίματος για να φύγει η σκουριά. Το δε έργο τέχνης είναι κέντημα της γιαγιάς!
Ένα μπάνιο πολύ λιτό αλλά στυλάτο! Πάντα σε vintage νοσταλγικό ύφος.
Η κύρια κρεββατοκάμαρα, πάντα σε σκούρο γκρι και με λιτή διακόσμηση.
Το τραπεζάκι-γραφείο βουτηγμένο από νοσοκομείο.
Και τέλος η γωνιά του γραφείου με ένα υπέροχο κομμάτι ξύλου, κουτιά ραφιέρες και συρταριέρα καφάσι. Ένα σπίτι αντρικό και πολύ γοητευτικό!