Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακαίνιση ενός παλιού διαμερίσματος από την Αγγελική Αντωνακοπούλου


Σε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα 65τ.μ. με κήπο που βρίσκεται σε μια πολυκατοικία του ’40 στο κέντρο της Αθήνας, η αρχιτέκτονας Αγγελική Αντωνακοπούλου δημιούργησε ένα ζεστό και οικείο χώρο για να κατοικήσει.

Το διαμέρισμα παραμελημένο χρόνια από τους προηγούμενους ενοίκους του αποτέλεσε πρόκληση για την αρχιτέκτονα στο να δημιουργήσει έναν λειτουργικό, φωτεινό και αισθητικά διαφορετικό χώρο, αλλά κυρίως στο να αναδείξει τα διακοσμητικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εσωτερική αρχιτεκτονική του κτιρίου.

Βασικό στοιχείο ήταν η εισβολή του χρώματος ώστε να αναδειχτούν οι λευκές σκαλιστές πόρτες, τα μαρμάρινα πατώματα, αλλά και η αίσθηση του ψηλοτάβανου χώρου. Η χρωματική παλέτα κυμάνθηκε σε αποχρώσεις του πρασίνου της σειράς Farrow & Ball , όπως το ανοικτό έντονο arcenic που βρίσκεται στο χωλ υποδοχής, το cooking apple green της κουζίνας, το πιο σκούρο castle gray στο σαλόνι και το green blue στο μπάνιο. Στην κρεβατοκάμαρα για αντίθεση επιλέχτηκε μια ήπια απόχρωση του γκρι, το blue gray.
Στο σαλόνι, ο χαμηλός σε ύψος λόγω του παταριού χώρος, καθόρισε την τραπεζαρία. Οι τοίχοι και το ταβάνι της ντύθηκαν με ταπετσαρία της σειράς Cole & Son ώστε να διαφοροποιηθεί χρωματικά από τον χώρο του σαλονιού.
Στον πίνακα, που βρίσκεται πίσω από τον καναπέ του σαλονιού, έχει εκτυπωθεί η εικόνα ενός παραθύρου με θέα σε κανονική κλίμακα, ο οποίος προσφέρει την ψευδαίσθηση βάθους και φωτεινότητας στο χώρο.

Στην κουζίνα και στο χωλ που είναι και οι πιο λιγότεροι φωτεινοί χώροι του διαμερίσματος δόθηκαν έξυπνες λύσεις με τον τεχνητό φωτισμό ώστε να αποτελούν ευχάριστο περιβάλλον καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Η διακόσμηση βγάζει έντονα το στυλ mix & match, με τις αντιθέσεις των χρωμάτων και των υφασμάτων, τις επιλογές από υπαίθριες αγορές όπως το μοναστηριακό τραπέζι, το vintage έπιπλο- γραμμόφωνο, καθώς και τη χρήση μοντέρνων επίπλων όπως καρέκλες και φωτιστικά Κartell, έπιπλα Ιkea, και διάφορες αγορές από το εξωτερικό.
Αρχιτέκτονας: aa-architect / Αγγελική Αντωνακοπούλου
Φωτογραφίες: xixios.gr
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου