Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται σήμερα την ολυμπιακή φλόγα

Στη Θεσσαλονίκη έρχεται σήμερα, Κυριακή 12 Μαΐου, το κορυφαίο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ολυμπιακή Φλόγα. Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας… 
θα πραγματοποιηθεί στο Λευκό Πύργο, στις 15:30. Η αφή του βωμού θα γίνει από την Γιώτα Οικονόμου, μια πραγματική νικήτρια της ζωής, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ" Ν. Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Νικόλαο Κότση, εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων.

Ολυμπιονίκες και κορυφαίοι αθλητές της πόλης περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των λαμπαδηδρόμων, όπως οι Βούλα Πατουλίδου, Ιωάννης  Μελισσανίδης, Αναστασία Κελεσίδου, Κατερίνα Ζάντου, Κώστας Τριγκώνης, Μαρίνα Φλώρου, Ζωή Φίτσιου, Ιωάννα Χατζηιωάννου, Άρης Γρηγοριάδης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Σίμος Παλτσανιτίδης.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η εκπρόσωπος της πρεσβείας Μ. Βρετανίας Μ. Τσακάλη και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σ. Αγγελούδης.
Στη συνέχεια οι θεσμικοί εκπρόσωποι των φορέων θα μεταβούν στο Ολυμπιακό Μουσείο προκειμένου να ανάψουν το βωμό του μοναδικού Ολυμπιακού Μουσείου της χώρας και από εκεί η φλόγα θα ακολουθήσει τη διαδρομή της για την επόμενη πόλη.
via