Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Μπάνιο με θέα στο... κενό!


Ποτέ μία.... επίσκεψη στο μπάνιο δεν ήταν τόσο τρομακτική. Ιδίως για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ύψος. Στο Μεξικό, αρχιτέκτονες ανέλαβαν να κάνουν με το έργο τους σ’ ένα ρετιρέ... δήλωση τέχνης. Σύμφωνα με το σχέδιό τους, ο χώρος του ασανσέρ έγινε μπάνιο με... γυάλινο δάπεδο και θέα το κενό των 15 ορόφων του φρεατίου!

Σίγουρα το να βουρτσίζει κάποιος τα δόντια του κοιτώντας το απόλυτο κενό προσφέρει έντονα συναισθήματα κι ανεβάζει την αδρεναλίνη, ιδίως στους... υψοφοβικούς. Η ομάδα αρχιτεκτόνων είχε αυτήν την ιδέα όταν αποφάσισαν να μην δημιουργήσουν φρεάτιο για δεύτερο ανελκυστήρα στο πολυτελές διαμέρισμα.

Για να κάνουν τη ζωή... ενδιαφέρουσα, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα WC με γυάλινο πάτωμα, ώστε όποιος εισέρχεται, να «θαυμάζει» το κενό στα πόδια του των 15 ορόφων, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρχιτεκτόνων στο thisiscolossal.com. Το πολυτελές σπίτι είναι κτισμένο στην κορυφή ενός οικοδομήματος του 1970 με αποικιακό στιλ στην Γκουανταλαχάρα κα διαθέτει ένα τεράστιο μπαλκόνι και υπέροχη θέα στην πόλη. Υπάρχουν τεράστια επίσης παράθυρα σε όλο τον χώρο, ενώ οι τοίχοι μπορούν να μετακινηθούν, ώστε να αλλάξει η διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη εντύπωση κάνει το πρωτότυπο μπάνιο.
via
ΠΗΓΗ: NEW YORK DAILY NEWS