Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντιμετώπισε τις ραγάδες με fraxel laser

photo
Τι είναι οι ραγάδες

Το δέρμα αποτελείται από την επιδερμίδα, το κυρίως δέρμα (ή χόριο) και το υποδόριο λίπος. Η επιδερμίδα δεν είναι παρά μια λεπτή στοιβάδα κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος, η οποία αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό του συνολικού πάχους του. Το χόριο ή κυρίως δέρμα βρίσκεται ανάμεσα στην επιδερμίδα και το υποδόριο λίπος, και έχει πολύ μεγαλύτερο πάχος από την επιδερμίδα. Περιέχει τα αγγεία του δέρματος και κυρίως αποτελείται από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες, οι οποίες είναι οργανωμένες σε ένα πλέγμα που θυμίζει πάρα πολύ τη δομή υφάσματος.


Αν τεντώσουμε απότομα ένα ύφασμα θα παρατηρήσουμε ότι σε κάποια σημεία οι ίνες του υφάσματος απομακρύνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας κενά, χωρίς ωστόσο το ύφασμα να σκίζεται. Αυτό ακριβώς το φαινόμενο παρατηρείται στις ραγάδες: τις προκαλεί το απότομο τέντωμα του δέρματος.


Που οφείλονται

Μπορεί να οφείλονται: α) σε γρήγορη αύξηση του ύψους κατά την εφηβεία β) σε αύξηση (κυρίως απότομη) του σωματικού βάρους λόγω παχυσαρκίας, απώλεια σωματικού βάρους, πρόσφατη εγκυμοσύνη. Οι ραγάδες στην αρχή τους έχουν ερυθρό-ιώδες χρώμα λόγω υπεραιμίας, σταδιακά όμως αποχρωματίζονται μέχρις ότου καταλήξουν σε πιο ανοιχτό τόνο από αυτόν του φυσιολογικού δέρματος. Αποτελούν μόνιμη βλάβη του δέρματος το οποίο στην όψη είναι στιλπνό ενώ στην αφή υπάρχει αίσθηση λέπτυνσης του δέρματος (αίσθημα κενού στην πίεση) και εύκολης ρυτίδωσης της επιδερμίδας.


Τι πρέπει να προσέχετε
Δεν υπάρχουν θεραπείες για την αποφυγή των ραγάδων,  ωστόσο καλόν είναι να:

-Αποφεύγετε όσο μπορείτε τις αυξομειώσεις βάρους.
-Ενυδατώνετε σωστά τον οργανισμό σας πίνοντας 8 τουλάχιστον ποτήρια νερό την ημέρα.
-Χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα σώματος καθημερινά. Ειδικά εάν το δέρμα σας είναι πολύ αφυδατωμένο.
-Ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενδείκνυται η χρήση ειδικών κρεμών για την πρόληψη των ραγάδων, πλούσιων σε ενυδατικά στοιχεία, βιταμίνη Ε, υαλουρονικό οξύ κλπ.

Αντιμετωπίστε της άμεσα με τη βοήθεια της επιστήμης

Αν όμως δημιουργηθούν, μπορούν να αντιμετωπιστούν με το αυθεντικό fraxel της εταιρείας Solta Medical Inc με μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας απ? ότι στο παρελθόν.

Στο παρελθόν, οι θεραπείες για τις ραγάδες περιελάμβαναν τοπική  ρετινοειδή θεραπεία ή χημικό peeling της επιδερμίδας καθώς και παλμική dye laser θεραπεία. Όλες αυτές οι θεραπείες έχουν ποικίλου βαθμού επιτυχία - πράγμα απογοητευτικό τόσο για τον ασθενή όσο και για τον ιατρό.

Η μικροκλασματική φωτοθερμόλυση είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί συστοιχίες από μικροσκοπικές θερμικές βλάβες στο δέρμα των ασθενών για να υποκινήσει τη θεραπευτική ανταπόκρισή του. Το fraxel σχεδιάστηκε για να μεταφέρει μέχρι 4.000 μικροθερμικές ζώνες ανά τετραγωνικό εκατοστό σε μια συνεδρία θεραπείας, έτσι ώστε η ανταπόκριση της επιδερμίδας και του χορίου στη μικροκλασματική φωτοθερμόλυση, των ασθενών με ραβδώσεις, να είναι άκρως ικανοποιητική. Το χρώμα, το μέγεθος και το πλάτος των ραγάδων μετά το fraxel laser έχουν πολύ καλά αποτελέσματα χωρίς να παρουσιαστούν ανεπιθύμητες ενέργειες όπως φλύκταινες, ουλές, υπό-μελάχρωση ή μελάχρωση.

Μετά ακόμη και από μία μόνο συνεδρία, η δέσμη κολλαγόνου επανέρχεται σε κανονικό επίπεδο και η επιδερμίδα γίνεται παχύτερη. Ιστολογικά έχουμε την παρουσίαση για τη θετική επίδραση του fraxel στους ιστούς. Χρόνος αποθεραπείας δεν υπάρχει.

Όσο πιο πρόσφατη είναι η εμφάνιση των ραγάδων, τόσο πιο ικανοποιητικό θα είναι το αποτέλεσμα του fraxel σε αυτές. Για καλύτερα δηλαδή και πιο άμεσα αποτελέσματα, ενδείκνυται η ενδιαφερόμενη να μην αφήσει να περάσει διάστημα μεγαλύτερο του 1 χρόνου από τη χρονική περίοδο που της εμφανίστηκαν οι ραγάδες.

Τα αποτελέσματα φαίνονται από την πρώτη συνεδρία, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου