Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Αποτρίχωση με laser

photo
Αποτρίχωση με laser: απαλλαγείτε οριστικά από την τρίχα!

Η αποτρίχωση με laser είναι μια απόλυτα ασφαλής και σίγουρη μέθοδος για την αντιμετώπιση της τριχοφυΐας του σώματος. Η δέσμη φωτός του laser απορροφάται επιλεκτικά μόνο από τη μελανίνη της τρίχας, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει επιλεκτική εστίαση ενέργειας στο θύλακα της τρίχας και να τον καταστρέφει χωρίς να επηρεάζει την επιδερμίδα ή τον υπόλοιπο οργανισμό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας επηρεάζονται όσες τρίχες βρίσκονται στην αναγενή φάση και όχι στην καταγενή ή την τελογενή. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να γίνουν επαναληπτικές συνεδρίες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Το laser αποτρίχωσης μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε ηλικία, σε κάθε φύλο, καθώς και σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Η αποτρίχωση με laser γίνεται για αισθητικούς λόγους, ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις όπως π.χ. η θυλακίτιδα, ιδιαίτερα συχνή σε γυναίκες στην περιοχή του μπικίνι αλλά και στους άντρες στην περιοχή του γενείου, όπου και στις δύο περιπτώσεις το laser αποτελεί τη μοναδική, ιατρικώς ενδεδειγμένη αντιμετώπιση.

Το χρώμα του δέρματος, το χρώμα της τρίχας, η περιοχή της εφαρμογής (π.χ. πρόσωπο, πόδια, μασχάλες, κλπ), καθώς και η ορμονική κατάσταση του ατόμου, είναι παράγοντες που καθορίζουν το συνολικό αριθμό των επισκέψεων. Κατά μέσο όρο 6 με 10 συνεδρίες ανά 30 με 40 ημέρες είναι αρκετές. Να σημειωθεί ότι όσο αδυνατίζει η τρίχα τα μεσοδιαστήματα μεγαλώνουν φτάνοντας και τους 2 με 3 μήνες έως ότου εξαφανιστούν τελείως.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, επειδή και η καταστροφή των θυλάκων είναι μη αναστρέψιμη.