Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα top 5 ταξίδια που μπορείς να κάνεις με την οικογένειά σου

Μπορεί να μην υπάρχουν προορισμοί ταυτισμένοι με οικογενειακές διακοπές, όμως κάποιοι από αυτούς έχουν το κάτι παραπάνω. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, το Cosmo.gr σου παρουσιάζει τα ιδανικότερα μέρη για family trips. Και για πολλές, πολλές φωτογραφίες.
Για όσους περνούν καλύτερα με την οικογένειά τους, κάθε φορά που πάνε διακοπές...

Αίγυπτος
Η χώρα αυτή δεν καταφέρνει μόνο να συνδυάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εξαιρετικά σημαντικό πολιτισμικό της παρελθόν με τον τεράστιο φυσικό της πλούτο. Καταφέρνει να παρέχει μια ισορροπία ανάμεσα στην διασκέδαση παιδιών- γονέων. Με την ίδια επιτυχία.
Πυραμίδες, παζάρια, αχανείς εκτάσεις ερήμου, φυσικές ομορφιές. Ένας μακρινός, αλλά ιδανικός προορισμός για όλη την οικογένεια.
Πάρτε τα παιδιά σας από το χέρι και επισκεφτείτε τη μαγευτική Αλεξάνδρεια,  περπατήστε στους δρόμους και στο λιμάνι της, χαζεύοντας τα χιλιάδες φώτα της το βράδυ. Το Κάιρο, με τις πολύβουες αγορές του και την τοπική κουζίνα ενδείκνυται για μια mini εκδρομή όσο θα βρίσκεστε στην Αίγυπτο. Οι Πυραμίδες της Γκίζας και οι ναοί Λούξορ και Καρνάκ στην Κοιλάδα των Βασιλέων είναι από τα πιο σημαντικά μνημεία παγκόσμιου πολιτισμού που σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους, όπως επίσης και η ακτή της Ερυθράς θάλασσας.

Αυτό που θα προτιμήσουν ιδιαίτερα όμως οι μικροί επισκέπτες είναι τα τεράστια πάρκα αναψυχής αλλά και οι διασκεδαστικές βόλτες με καμήλες και γαϊδουράκια.


Τουρκία
Επειδή όμως η Αίγυπτος ίσως πέφτει λίγο μακρινή και πιθανότατα ακριβή, τι θα λέγατε για την γειτονική Τουρκία;
Η Κωνσταντινούπολη δεσπόζει στην ένωση δύο ηπείρων Ευρώπης και Ασίας, έχοντας ακριβώς αυτά τα δύο χαρακτηριστικά σε (σχεδόν) τέλεια αρμονία. Οι ηλικιακά μικρότεροι της οικογένειας θα ξετρελαθούν με τα διάσημα παζάρια, αφού οι γονείς τους δε θα τους αφήσουν παραπονεμένους. Ταυτόχρονα, όλη η οικογένεια θα χορτάσει σιροπιαστά και κεμπάπ.  Αν επισκεφτείτε τη χώρα την περίοδο μεταξύ Μαΐου - Ιουνίου κατευθυνθείτε προς την παραλία Iztuzu. Ίσως δείτε μικρά χελωνάκια Καρέτα- Καρέτα να γεννιούνται στην άμμο.

  Όσο για την περίφημη λίμνη Koycegiz; Όλοι η οικογένεια θα ξετρελαθεί με την ευκαιρία να δοκιμάσει μια από τις πιο must υπηρεσίες της περιοχής. Τα... λασπόλουτρα! (Εντάξει, κάποιοι θα τα απολαύσουν περισσότερο!)

Ρουμανία
Επειδή στις μέρες μας είναι λίγο δύσκολο να φτάσουμε μέχρι τον Βόρειο Πόλο, μπορούμε να ταξιδέψουμε μέχρι την πιο κοντινή Ρουμανία και το σκαρφαλωμένο ψηλά στα Καρπάθια, Ice Hotel. Αν όλα τα μέλη της οικογένειας είναι αποφασισμένα να αντέξουν το κρύο, τότε θα έχουν την εμπειρία να μείνουν στο ολοκληρωτικά φτιαγμένο ξενοδοχείο από πάγο.

  Επειδή όμως υπάρχει μια πιθανότητα να το βρείτε κλειστό τους καλοκαιρινούς μήνες- μιας και κατασκευάζεται κάθε χρόνο από την αρχή-  προτιμήστε να μείνετε στην πρωτεύουσα.  Μην παραλείψετε με τίποτα την επίσκεψη στο "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα". Κάθε χρόνο συρρέουν ορδές μικρών και μεγάλων τουριστών για μια ελεγχόμενη δόση τρόμου και ιστορίας.

Αυστρία
Η καρδιά της Αυστρίας, Bιέννη, δικαίως θεωρείται ένας από τους top οικογενειακούς προορισμούς. Γιατί; Ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου, Schonbrunn, με τα 750 άγρια και οικόσιτα ζώα θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους ενώ ο τροχός Wiener Riesenrad με την απρόσκοπτη θέα στη Βιέννης θα είναι το μέρος που τα παιδάκια σας θα σας ζαλίσουν από την πρώτη κιόλας μέρα για να επισκεφτείτε.

  Όσο για το περίφημο Bogi Park; Αποτελεί ένα τεράστιο fun park, που περιλαμβάνει αναρρίχηση σε ηφαίστειο, σπήλαια με νεράιδες, αθλήματα κ.ά. με εξειδικευμένο επιτηρητή. Κάτι σαν επίγειος παράδεισος επί γης για τα παιδιά.

Ινδία
Τοπία μυστηριώδη που θυμίζουν καρτ- ποστάλ. Η Ινδία δεν έχει μόνο το Taj Mahal και το Agra Fort, ούτε τις αχανείς εκτάσεις της ερήμου. Είναι επίσης ένας μοναδικός προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν τα μεγαλεία της άγριας ζωής, καθώς διαθέτει Εθνικά ζωολογικά πάρκα με σπάνια ζώα και πτηνά, και διαθέτουν ένα μεγαλύτερο budget.

  Αν επισκεφθείτε την  παραθαλάσσια πόλη Καβελοσίμ με την απαλή λευκή άμμο στην παραλία, ίσως,οικογενειακά, έχετε την τύχη να δείτε δελφίνια να παίζουν στ' ανοιχτά.
Εννοείται πώς και στην Ελλάδα υπάρχουν άπειροι προορισμοί για οικογενειακές διακοπές, όπου θα αναφερθούμε εκτενώς σε άλλο άρθρο.
Εσείς, ποιο ταξίδι με την οικογένειά σας θυμάστε;
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου