Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ!

Μπορεί το καλοκαίρι να αυξάνεται η ερωτική μας διάθεση, τα προβλήματα όμως συνεχίζουν να μας ψαλιδίζουν την ψυχολογία. Λίγο η κούραση, λίγο οι υποχρεώσεις, λίγο τα οικονομικά προβλήματα... Η διατροφή λοιπόν για άλλη μια φορά βρίσκεται στις υπηρεσίες σου κι αυτήν τη φορά για να αυξήσει τη λίμπιντο. Γιατί όχι; Όταν γίνεται με φυσικό τρόπο είναι καλοδεχούμενο...


Ο Διαιτολόγος Διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς μας δίνει μια λίστα με τροφές που καλό είναι να συμπεριλάβεις στο μενού σου... ;)


Στρείδια/Οστρακοειδή...
/
Ιδιαίτερα τα στρείδια έχουν αφροδισιακές ιδιότητες... Είναι η πιο πλούσια πηγή ψευδάργυρου, ένα μέταλλο απαραίτητο για την παραγωγή τεστοστερόνης. Μην ξεχνάς πως μία από τις αιτίες της χαμηλής λίμπιντο είναι η απώλεια της τεστοστερόνης. Ανάλογα με την ποικιλία, τα στρείδια περιέχουν 10 φορές περισσότερο ψευδάργυρο από άλλες εξαιρετικές πηγές! Άλλες πηγές του "διεγερτικού" μέταλλου είναι το φύτρο σιταριού και το βοδινό κρέας.

Smart Info: Λέγεται πως ο Καζανόβας έτρωγε 50 ωμά στρείδια την ημέρα για να... είναι σε φόρμα!



Maca! O βολβός από την Αμερική...
/
Πρόκειται για μια ρίζα που χρησιμοποιούσαν στο Περού για να αυξήσουν τη δύναμη, την αντοχή, την ενέργεια, τη γονιμότητα και τη λίμπιντο. Θεωρείται ένα προσαρμογόνο, μια ουσία που εξουδετερώνει ή αποτρέπει διαταραχές της ομοιόστασης που προήλθε από στρεσογόνους παράγοντες. Όταν λοιπόν μειώσεις το στρες, χαλαρώσεις και βρεθείς πιο κοντά με τον αγαπημένο σου, τα πράγματα θα πάρουν πολύ πιο εύκολα και ευχάριστα το δρόμο τους. Μερικές μικρής κλίμακας κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο, να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος και τη μείωση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Λέγεται τέλος πως μπορεί  να ισορροπήσει τις ορμόνες με φυσικό τρόπο.

Κι επειδή φυσικά είναι δύσκολο να το βρεις σε φυσική μορφή - άσε που και να το βρεις, πώς θα το καταναλώσεις; - μπορείς να προμηθευτείς συμπληρώματα διατροφής σε κάψουλες! Επίσης αν το αγοράσεις σε μορφή σκόνης, θα γίνει το τέλειο συστατικό δροσιστικών smoothies.



Τριγωνέλλα... Το συστατικό στο κάρι!
\\"\\"
Είναι ένα σπόρος που περιέχεται μέσα στη σκόνη του μπαχαρικού κάρι. Πρόσθεσέ το σε... γενναίες ποσότητες στο μενού για δύο και ο αγαπημένος σου θα πάρει κυριολεκτικά φωτιά. Μελέτη σε άνδρες ηλικίας μεταξύ 25 και 52 έδειξε πως η κατανάλωση τριγωνέλλας αυξάνει τη λίμπιντο περισσότερο από 25 τοις εκατό μέσα σε έξι εβδομάδες. Ο σπόρος αυτός περιλαμβάνει ενώσεις που ονομάζονται σαπωνίνες οι οποίοι διεγείρουν την παραγωγή των αρσενικών ορμονών.

Smart Tip
: Είσαι από εκείνες που δεν αντέχουν την μυρωδιά του κάρι; Θα πάρεις το πολύτιμο συστατικό με τη βοήθεια ειδικών συμπληρωμάτων διατρφοής!



Σολομός... Η Gourmet επιλογή!


Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά. Σε ένα επίσημο και ρομαντικό δείπνο ο σολομός είναι από τις πιο κατάλληλες επιλογές. Ε, λοιπόν δεν είναι μόνο θέμα γαστρονομίας, αλλά και ερωτικής διάθεσης. Ο σολομός με την υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3-λιπαρά οξέα θα βοηθήσει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Και καλή κυκλοφορία του αίματος σημαίνει αυξημένη σεξουαλική διάθεση.


Αυγά

Μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που θα τονώσει οιστρογόνα για εσένα και τεστοστερόνη για τον αγαπημένο σου. Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη. Είναι μια άριστη πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, περιέχει εν αφθονεία χολίνη, ιώδιο και σελήνιο. Καταναλώστε ημερησίως ένα αυγό, το οποίο είναι ικανό να παράγει επαρκείς ποσότητες τόσο σε τεστοστερόνη όσο και σε οιστρογόνα.



Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί έχουν χαρακτηριστεί το "μπλε χάπι" της φύσης. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες L-αργινίνης, ένα αμινοξύ που βοηθά στη σύνθεση του νιτρικού οξειδίου, το οποίο αναγκάζει την αυξημένη ροή αίματος. Περισσότερη ποσότητα της L-αργινίνης μπορεί να προκαλέσει τα αιμοφόρα αγγεία του πέους ώστε να διασταλλούν, αυξάνοντας τη ροή του αίματος και συμβάλλοντας στη διατήρηση της στύσης. Κάτι τέτοιο φυσικά έχει παρόμοια αποτελέσματα και για την ερωτική/σεξουαλική διέγερση μιας γυναίκας. Και για να μην ξοδέψεις όλες σου τις οικονομίες σε ξηρούς καρπούς, περιορίσου στα κουκουνάρια και τα φουντούκια που περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα L-αργινίνης.




Καρπούζι

Στο άκουσμα πως το καρπούζι είναι διεγερτικό, σκέφτομαι πόσο δίκιο είχε η Kim (η Basinger ντε) που γέμισε το κρεβάτι με φρούτα και ζαρζαβατικά για χάρη του Mickey Rourke. Το καρπούζι περιέχει κιτρουλίνη, η οποία, όπως η L-αργινίνη, μετατρέπεται σε νιτρικό οξείδιο. Έτσι όπως τα καρύδια, έτσι και το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσει τα αιμοφόρα αγγεία και να αυξήσει τη ροή του αίματος.

Μια δροσερή φέτα καρπούζι μετά το φαγητό θα εγγυηθεί μια... φλογερή νύχτα σεξ στη συνέχεια!




Ginseng

Πως το ginseng σου δίνει ενέργεια - δηλαδή θα σας βοηθήσει να είστε σε εγρήγορση - το γνωρίζεις. Θα μπορούσε να σας βοηθήσει να έχετε τόσο την ενέργεια όσο και την αντοχή. Όμως το αρωματικό συστατικό της ζαχαροπλαστικής σου θα μπορούσε να είναι μια πιθανή ενίσχυση στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Ιδιαίτερα το κόκκινο ginseng, που ονομάζεται επίσης και Panax Ginseng Κορέας, έχει αποδειχθεί σε κλινικές δοκιμές πως βελτιώνει τις παραμέτρους της στύσης του πέους, όπως ακαμψία, περίμετρο και διάρκεια της στύσης, όπως φυσικά και τη λίμπιντο. Οι προτεινόμενες δόσεις είναι 900 mg τρεις φορές ημερησίως.

Smart Tip
: Αν ο αγαπημένος σου έχει χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα στύσης καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.




Σοκολάτα

Είναι αντικείμενο του πόθου και της ηδονής από μόνη της. Φαντάσου λοιπόν να απολαμβάνεις καλής ποιότητας σοκολάτα - η οποία πρέπει να έχει, δυστυχώς, λίγα λιπαρά και γάλα - ενώ παράλληλα "φτιάχνεις" ατμόσφαιρα με τη σχέση σου. Ιδιαίτερα η μαύρη σοκολάτα περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη και το οποίο απελευθερώνει  ενδορφίνες στον εγκέφαλο δημιουργώντας τις συνθήκες για να έρθουν δύο άνθρωποι πιο κοντά! Η σοκολάτα είναι άλλωστε ικανή - επιστημονικά μιλώντας - να αυξήσει τα συναισθήματα της έλξης μεταξύ δύο ανθρώπων.
VIA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου