Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης

Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε την Τρίτη (05.06) ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης.
Φτωχότερος είναι από σήμερα ο καλλιτεχνικός χώρος, μετά την είδηση του θανάτου του Αθηνόδωρου Προύσαλη.
Ο 86χρονος ηθοποιός νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Αττικό Θεραπευτήριο, αλλά το μεσημέρι της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή.


  Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1926.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1953. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1952, πρωτοεμφανίζεται στην ταινία Το Στραβόξυλο.
Ηθοποιός της σκηνής, συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους και πολλές φορές είχε την ευκαιρία να ερμηνεύσει σημαντικούς δεύτερους ρόλους, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.

  Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του περιέχονται στις ταινίες: Της Νύχτας τα Καμώματα (1957), Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης (1963), Ένα Έξυπνο Έξυπνο Μούτρο (1965), Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια (1965), Πατέρα Κάτσε Φρόνιμα (1967), Μια Ιταλίδα Απ' την Κυψέλη (1968) , Ο τρελλάρας (1963) κ.ο.κ.
Αξέχαστη έχει μείνει η συμμετοχή του στην ταινία "Μια ιταλίδα από την Κυψέλη".
Αξιοσημείωτη ήταν και η τηλεοπτική καριέρα του καθώς είχε ρόλους στα: Εγκλήματα, Οι αταίριαστοι, Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο, Δύο Ξένοι (Έκτακτη Συμμετοχή), Εντιμότατοι Κερατάδες (Ο Μαθουσάλας κερατάς), Επτά Θανάσιμες Πεθερές (Η τιμωρός πεθερά), Το Κόκκινο Δωμάτιο, Γενιά των 592 ευρώ, Παππουδες εν δρασει...Παναγής.
Σίγουρα ένας από τους ρόλους που τον αγαπήσαμε ιδιαίτερα ήταν αυτός του Κυρ Αριστείδη στα Εγκλήματα.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου