Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Το Honda S2000 για το έτος 2020!

Γυρίζοντας πίσω το χρόνο, το 1995 ήταν η χρονιά στην οποία η  Honda παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο ένα  πρωτότυπο μοντέλο που ονομαζόταν  SSM (Sports Study Model).

Αφού πέρασαν τρία χρόνια, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το μοντέλο παραγωγής, στο οποίο έδωσε την ονομασία  S2000. Και η πρεμιέρα του διθέσιου roadster συνέπεσε –καθόλου τυχαίο το γεγονός- με  τον εορτασμό της 40ής επετείου της. Το πισωκίνητο  roadster με τον εξαιρετικό κινητήρα των 2.0  λίτρων που απέδιδε   240hp ξεκίνησε να πωλείται  το 1999 και έμεινε στην παραγωγή για μια δεκαετία με πωλήσεις περισσότερων από 112.000 μονάδων  παγκοσμίως.
Μετά το τέλος της παραγωγής του S2000, κατά καιρούς υπήρξε έντονη φημολογία για τον σχεδιασμό  που κάνει η Honda σχετικά με τον αντικαταστάτη του. Οι φήμες όμως παραμένουν φήμες και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για το αν προτίθεται η εν λόγω εταιρία να βάλει ένα αντίστοιχο μοντέλο στην γκάμα της.
Φυσικά, οι φοιτητές που ακολουθούν τον κλάδο του σχεδίου, δεν δεσμεύονται από το μοντέλο  παραγωγής και είναι ελεύθεροι να απεικονίσει τις ιδέες τους. Όπως έκανε και ο   Michael McGee που πήραν μέρος σε έναν διαγωνισμό που χορήγησε η  Honda χμε θέμα την δημιουργία ενός S2000 για το έτος 2020.
via