Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάστα σε γλυκο ταψιου απο τη Σόφη Τσιωπου

Το γλυκό που τρέλανε το facebook: Πάστα σε γλυκο ταψιου απο τη Σόφη Τσιωπου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16 ΠΑΣΤΕΣ



ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ


6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη (κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)
4 κουτ.σούπας κακάο (γεμάτες)
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας(προαιρετικά)
1κ.γ χυμό από λεμόνι ή μια κ.σ γλυκόζη(ότι έχετε)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


-Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω και τη βανίλια.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο.Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 35Χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.


ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ


2 κονσέρβες μόρφατ φυτικη σαντιγι(κρύες από το ψυγείο)
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια

-Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο και τη βανιλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.


ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


200 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)πλήρες
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη

-Βράζω το γάλα,το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθετω και το μελι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.

Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.
Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού!!!!!
Πασπαλίζω με λευκές νιφάδες σοκολατας!

Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.

Καλή επιτυχία!!!
Πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου