Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς Αφαιρούνται οι Λεκέδες από Νερό Πάνω σε Ξύλο;

Όσο αντιαισθητικά και αν είναι τα «δαχτυλίδια» από νερό πάνω στο ξύλινο τραπεζάκι, αφαιρούνται εύκολα με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Ωστόσο, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε σουβέρ για να αποφεύγετε τέτοιου είδους σημάδια.



Ένας από τους πιο κλασικούς λεκέδες την καθημερινότητας, φεύγει εύκολα μια για πάντα με ένα μαγικό υλικό από το ψυγείο. Η φίλη μας Μεράκου Γεωργία αναρωτιέται τι μπορεί να κάνει για να διώξει λεκέδες από νερό πάνω σε ξύλινες επιφάνειες. Το ψυγείο σας.. έχει τη λύση!

Μαγιονέζα
Η μαγιονέζα είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για να αφαιρέσετε από το τραπεζάκι του σαλονιού, ή οποιαδήποτε άλλη ξύλινη επιφάνεια, στίγματα από νερό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε 2 κ.σ. μαγιονέζα πάνω στον λεκέ και να την αφήσετε να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε την με ένα πανάκι. Αν το σημάδι επιμένει επαναλάβετε τη διαδικασία βάζοντας αυτή τη φορά μαγιονέζα πάνω σε ένα πανάκι και τρίβοντας ελαφρά το σημείο. Αφήστε τη μαγιονέζα να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ και το πρωί καθαρίστε το σημείο με ένα πανί.


Tip: Μπορείτε να διώξετε τον λεκέ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα.

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα και λίγο νερό (1 κ.γ. μαγειρική σόδα και 1 κ.γ. νερό) και απλώστε την πάνω στον λεκέ. Αφήστε το μείγμα να κάνει τη δουλειά του για 30 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε.

Βαζελίνη

Απλώστε βαζελίνη πάνω στον λεκέ και αφήστε την να δράσει για μια νύχτα. Το πρωί σκουπίστε και το σημάδι θα έχει εξαφανιστεί. Η βαζελίνη θα δώσει και μια ωραία λάμψη πάνω στο τραπεζάκι σας. Αν δεν σας αρέσει η υφή της μπορείτε να την αφαιρέσετε με ένα πανί και να περάσετε από πάνω ένα φυσικό γυαλιστικό.

Tip: Φτιάξτε μόνοι σας το πιο εύκολο φυσικό γυαλιστικό ανακατεύοντας 1 κ.σ. λάδι σ’ ένα 1/4 φλ. χυμό λεμονιού.

Αλάτι

Φτιάξτε μια πάστα με 1 κ.γ. αλάτι και μερικές σταγόνες νερού. Απλώστε την πάστα πάνω στο σημάδι και αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες. Σκουπίστε το αλάτι και το τραπεζάκι θα είναι σαν καινούριο!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου