Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;


Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;
Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Βασικοί παράγοντες

Το πόσο συχνά μπορείτε να βάφετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα ”ψήσετε” εξαρτάται από κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Αν τα μαλλιά σας είναι υγιή, χωρίς εμφανή προβλήματα ψαλίδας ή σπασίματος της τρίχας, μπορείτε γενικά να τα βάφετε συχνότερα. Ο τύπος της βαφής που χρησιμοποιείτε επίσης παίζει ρόλο,αφού π.χ. στις μόνιμες βαφές οι πόροι της τρίχας ανοίγουν αρκετά για να απορροφήσουν το χρώμα. Από την άλλη οι ήμι-μόνιμες βαφές χρωματίζουν μόνο το εξωτερικό κομμάτι της τρίχας, και έτσι μπορούν να χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Ακόμα να έχετε στο μυαλό σας ότι αν έχετε γκρίζα μαλλιά, ή βάφετε τα μαλλιά σας σε ανοικτές αποχρώσεις, θα χρειάζεται να βάφετε τα μαλλιά σας πιο συχνά από γυναίκες χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά στα μαλλιά τους.

Τουλάχιστον δυο εβδομάδες

Προσπαθήστε να περιμένετε τουλάχιστον δυο εβδομάδες ανάμεσα στα βαψίματα που θα κάνετε. Και αυτό ισχύει αν δεν αντέχετε ούτε μέρα με το χρώμα που για διάφορους λόγους μπορεί να σας βγήκε. Υπό φυσιολογικές συνθήκες χρειάζονται τέσσερις με έξι εβδομάδες προτού ξαναβάψετε τα μαλλιά, οπότε το όριο των δυο εβδομάδων είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεπεράσετε για κανένα λόγο προς τα κάτω, αν θέλετε να κρατήσετε τα μαλλιά σας.

Αλλάξτε την

Αν πιστεύετε ότι η μόνιμη βαφή σας, θα επηρεάσει την υγεία των μαλλιών σας, αλλά δεν αντέχετε να περιμένετε δυο εβδομάδες, δοκιμάστε να αλλάξετε το χρώμα σας με κάποιο ήμι-μόνιμο. Αυτό θα κρατήσει τα μαλλιά σε καλύτερη κατάσταση. Ο χρόνος που χρειάζεται για να αρχίσει να φθίνει η ήμι-μόνιμη βαφή εξαρτάται από το πόσο συχνά λούζεστε. Με τη μόνιμη βαφή θα είχατε την εμφάνιση της ρίζας μετά από κάποιο χρόνο, αλλά με την ήμι-μόνιμη το αποτέλεσμα του αποχρωματισμού είναι πιο ισοσκελισμένο και κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ έντονο.

Από σκούρο σε ανοικτό

Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα των τεσσάρων με έξι εβδομάδων. Αν κάνετε μια μετάβαση από σκούρο χρώμα, όπως μαύρο ή σκούρο καστανό σε κάτι ανοικτό, όπως ξανθό, δεν πρέπει να το κάνετε σε όλα τα μαλλιά παραπάνω από δυο φορές το χρόνο. Σκεφτείτε το πέρασμα της Katy Perry από μαύρο σε ξανθό και ξανά σε μαύρο σαν παράδειγμα. Μπορείτε να δώσετε κάποιους ανοιχτούς τόνους στις ρίζες , αλλά η όλη διεργασία από σκούρο σε ανοικτό μπορεί να προκαλέσει τεράστια καταπόνηση στην τρίχα σας, και σίγουρα δεν πρέπει να γίνει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κάποιων ημερών.
ΠΗΓΗ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κεφίρ

Το κεφίρ όπως και όλα τα προϊόντα ζύμωσης του γάλακτος όπως το γιαούρτι, το ξυνόγαλα και το αριάνι, είναι ένα φυσικό γαλακτοκομικό προϊόν το οποίο οι γηγενείς λαοί των χωρών του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής καταναλώνουν και απολαμβάνουν τα οφέλη του πολλούς αιώνες τώρα. Είναι άλλωστε συχνό φαινόμενο να ξεπερνούν τα 100 έτη ηλικίας οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.
Παρά το γεγονός ότι το γάλα είναι από μόνο του μια πολύ καλή τροφή, η ζύμωση που υφίσταται από τους σπόρους του κεφίρ στην ουσία το ‘αναβαθμίζει’. Οι "σπόροι" του κεφίρ είναι μια μάζα βακτηριδίων, ζύμης και πολυσακχαρίτη και η μικροβιολογία τους είναι πολύ σύνθετη. Ο πολυσακχαρίτης που περιέχει η μάζα των σπόρων του κεφίρ έχει αποδειχθεί ότι είναι μοναδικός και του έχει δοθεί το όνομα kefiran.

Περικλής Γιαννόπουλος – Σοφία Λασκαρίδου: Μια τραγική ιστορία αγάπης

Η συγγραφέας Σοφία Δημοπούλου γράφει την ιστορία της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου, που ενέπνευσε το νέο της μυθιστόρημα «Πώς υφαίνεται ο χρόνος».

Όλα ξεκίνησαν μια Δευτέρα πρωί, κάποια χρόνια πίσω, όταν προσπαθούσα να λύσω έναν γρίφο που αφορούσε την αποκατάσταση ενός παλιού, σχεδόν ετοιμόρροπου, σπιτιού. Ήταν η πρώτη φορά που ως μηχανικός καταπιανόμουν με κάτι τέτοιο και ομολογώ πως για μένα ήταν μια πρόκληση. Αναζητώντας εναγωνίως αντίστοιχες μελέτες συναδέλφων, έπεσα επάνω στη «Συγκριτική μελέτη 3 διατηρητέων κτιρίων στην Καλλιθέα Αττικής» της αξιότιμης Εύας Βαρουτά-Φλώρου, η οποία ως Αρχιτέκτων μηχανικός είχε κάνει τη μελέτη αποκατάστασης των αντίστοιχων κτιρίων. Ένα από αυτά, ήταν η νεοκλασική οικία του Λάσκαρη Λασκαρίδη, έργο του Τσίλλερ το 1887. Ήταν σαν να άστραψε ένα φως μέσα μου. Όχι γιατί βρήκα λύση στο πρόβλημά μου· τίποτα πια δεν φάνταζε αρκετό για να επαναφέρει τη σκέψη μου στο ρου των τετριμμένων που ανέμεναν. Το ετοιμόρροπο κτίσμα που με καλούσε να το γιατρέψω, ένιωθα πως…