Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Εκπληκτικά cookies τέρμα σοκολατένια !!!!!

 
Υλικά:
  • 170 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 360 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γραμμ. κακάο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βγαίνουν περίπου 30 cookies 
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  2. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά στον κάδο το μίγμα του αλευριού. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλες με μέγεθος περίπου όσο ένα καρύδι και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Τις πιέζουμε απαλά με το χέρι μας να πλατύνουν.
  5. Ψήνουμε τα μπισκότα μας στη μεσαία θέση του φούρνου για 10′ περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο αμέσως και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος.