Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ξακουστό `Ναυάγιο` στη Ζάκυνθο

Έχει φωτογραφηθεί από τους μεγαλύτερους φωτογράφους του κόσμου. Έχει ψηφιστεί ως μία από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, είναι μία από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας, ενώ είναι το διασημότερο ίσως αξιοθέατο του νησιού. Είναι το "Ναυάγιο" στη Ζάκυνθο, που όσοι έχουν βρεθεί εκεί δεν ξέχασαν ποτέ την ομορφιά του.

Το "Ναυάγιο", λοιπόν, είναι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία της Ζακύνθου.  Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο Παναγιώτης μετέφερε παράνομα τσιγάρα από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. Οι κακές καιρικές συνθήκες και η χαλασμένη του μηχανή το "έστειλαν" στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Οι ντόπιοι θυμούνται χαρακτηριστικά χιλιάδες κούτες τσιγάρων να επιπλέουν στο νερό και ανάμεσά τους τα μέλη του πληρώματος να κολυμπούν για να ξεφύγουν από την ακτοφυλακή. Σήμερα το ναυάγιο έχει προσαράξει στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας, με αμμοχάλικο την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο δια θαλάσσης και ελικοπτέρου, καθώς είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού.
Η παραλία του "Ναυαγίου" είναι παγκοσμίως γνωστή για το απαράμιλλο φυσικό τοπίο των γκρεμών που παίρνουν χρυσαφί χρώμα και τα πεντακάθαρα νερά της. Από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών ή το Πόρτο Βρώμη είναι οι πιο κοντινές διαδρομές.
akous.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου