Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοντά στη δημιουργία τεστ για τη διάγνωση του αυτισμού

Επιστήμονες από τη Βρετανία και την Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα ξεχωριστό χημικό «αποτύπωμα» που παράγει ο μεταβολισμός των αυτιστικών και μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία για πρώτη φορά ενός απλού τεστ ούρων με το οποίο θα καθορίζεται αν ένα παιδί πάσχει από αυτισμό.
Μέχρι σήμερα μια σίγουρη διάγνωση του αυτισμού δεν γίνεται παρά μόνο όταν το παιδί γίνει τουλάχιστον 18 μηνών και συνήθως συμβαίνει πολύ αργότερα και όπως τονίζουν οι επιστήμονες μια νέα μέθοδος έγκαιρης διάγνωσης μέσω ενός τεστ ούρων θα βοηθούσε σημαντικά στην έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου.Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, η ομάδα των ερευνητών, υπό τον καθηγητή Τζέρεμι Νίκολσον, επικεφαλής του τμήματος χειρουργικής και καρκίνου του Imperial College του Λονδίνου, σε συνεργασία με συναδέλφους του από το πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, δημοσίευσαν την εργασία τους στο περιοδικό "Journal of Proteome Research" της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας και παρουσιάζουν τα πρώτα στάδια μια νέας μεθόδου, αν και, όπως δήλωσαν, η δημιουργία ενός κανονικού τεστ ούρων θα πάρει ακόμα αρκετά χρόνια για να τελειοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι ο αυτισμός πλήττει περίπου έξι έως επτά παιδιά στα χίλια διεθνώς, με συμπτώματα που ποικίλουν (μειωμένες κοινωνικές ικανότητες, επαναληπτικές συμπεριφορές, δυσκολία έκφρασης συναισθημάτων, αποφυγή φυσικής διαπροσωπικής επαφής κ.α.). Αν και η πάθηση, για την οποία δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία, υπάρχει συνήθως εκ γενετής, η διάγνωσή της είναι δύσκολη και καθυστερεί, επειδή τα συμπτώματά της συγχέονται με άλλα προβλήματα συμπεριφοράς.

Η κυρίαρχη σήμερα μέθοδος διάγνωσης περιλαμβάνει μια μακρά διαδικασία τεστ κοινωνικών ικανοτήτων, επικοινωνιακών, αλλά και φαντασίας. Οι άνθρωποι με αυτισμό συνήθως πάσχουν από γαστρεντερικά προβλήματα, τα οποία πηγάζουν από μια διαφορετική βακτηριακή σύνθεση στο έντερό τους. Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα κατανοήσει πώς συνδέονται αυτές οι εντερικές διαταραχές με τον αυτισμό, αλλά η σχέση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο παράγοντες είναι υπαρκτή.

Ο διακριτός τρόπος με τον οποίο το σώμα των αυτιστικών μεταβολίζει αυτή την μοναδική μικροβιακή εντερική "χλωρίδα" τους, δημιουργεί μια ειδική χημική "υπογραφή" στα ούρα τους. Χρησιμοποιώντας την τεχνική της φασματοσκοπίας, οι ερευνητές ανέλυσαν τα ούρα παιδιών τριών έως εννέα ετών και κατάφεραν να διαγνώσουν σωστά ποια από αυτά ήσαν αυτιστικά και ποια όχι.
www.pame.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου