Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν τη μνήμη

Μπορούν τα αντισυλληπτικά να επηρεάσουν τη μνήμη; Η απάντηση σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια είναι θετική.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες μετά από ένα πείραμα που έγινε με τη συμμετοχή εθελοντών γυναικών, στις οποίες έδειξαν φωτογραφίες και λεπτομέρειες από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, ενώ ταυτόχρονα άκουγαν και την ιστορία του συμβάντος.

Οι γυναίκες που λάμβαναν αντισυλληπτικά, έστω και για ένα μήνα, συγκρατούσαν στη μνήμη τους περισσότερο το συναίσθημα που τους δημιουργούσε το ατύχημα όπως η μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο, ενώ όσες δεν λάμβαναν καθόλου το χάπι, θυμούνταν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα την ύπαρξη ενός πυροσβεστικού κρουνού δίπλα στο αυτοκίνητο.
Όπως δήλωσε η επικεφαλής του προγράμματος Σον Νίλσεν, δεν σημειώθηκε κάποια βλάβη στη μνήμη των γυναικών που έπαιρναν το χάπι, αλλά μια αλλαγή ως προς τον τύπο της πληροφορίας που θυμούνταν.
Αυτού του είδους τη παρενέργεια, η ερευνήτρια την εντάσσει μέσα σε λογικά πλαίσια, αφού η λήψη αντισυλληπτικών επιδρά στις ορμόνες φύλου, τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη, προκειμένου να αποτραπεί η εγκυμοσύνη.
Αυτές είναι όμως και ουσίες που κατά τους ερευνητές επιδρούν στη γυναικεία μνήμη.
Σύμφωνα με το νευροβιολόγο Λάρι Καχίλ, που συνεργάζεται με τη Νίελσεν, έρευνες πάνω στις παρενέργειες των συγκεκριμένων χαπιών διεξάγονται εδώ και μία δεκαετία, με τα πρόσφατα αποτελέσματα να μην αποτελούν έκπληξη, αλλά αποτέλεσμα όλης αυτής της πολυετούς προσπάθειας.
www.princeolivernews.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου