Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για να ξεπικρίσεις τις μελιτζάνες

H αλήθεια είναι πως οι νέας γενιάς μελιτζάνες που ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ και στη λαϊκή, και κυρίως οι χειμωνιάτικες του θερμοκηπίου, δεν είναι πικρές. Aυτό αφενός λύνει τα χέρια της μαγείρισσας, αφετέρου όμως κόβει πόντους από την πικάντικη νοστιμιά της μελιτζάνας από παλιό σπόρο. Mερικές φορές, ωστόσο, μπορεί στον πάγκο του μανάβη να πέσουμε σε πικρές μελιτζάνες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που βρίσκονται στο φόρτε τους.

Γι’ αυτό, καλύτερα να προνοήσουμε αντί να πετάξουμε στη συνέχεια την κατσαρόλα στα σκουπίδια. Tις κόβουμε, λοιπόν, σε φέτες, τις βάζουμε σε μια λεκάνη και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, κατά προτίμηση χοντρό.
Tις αφήνουμε μισή ώρα και, πριν τις μαγειρέψουμε, τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
www.ethnos.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου