Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H μεγαλύτερη έκθεση λουλουδιών

Στο Lisse, μια πόλη λίγο έξω από το Άμστερνταμ, διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά η μεγαλύτερη έκθεση λουλουδιών στον κόσμο. 80 στρέμματα με 4,5 εκατομμύρια τουλίπες, μονοπάτια μήκους 15χλμ., 7 εκατομμύρια βολβοί λουλουδιών φυτεμένοι με το χέρι, 2.500 δέντρα από 87 ποικιλίες και 44 εκατομμύρια επισκέπτες τα τελευταία 60 χρόνια: το Keukenhof συγκαταλέγεται δικαίως ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ολλανδίας και στα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη του κόσμου.

Οι κήποι του Keukenhof

Για 62η χρονιά άνοιξε η μεγαλύτερη έκθεση λουλουδιών στον κόσμο


Η αγορά του Aalsmeer, με λουλούδια απ’ όλο τον κόσμο


Μέσα στο Keukenhof υπάρχουν πολλά έργα τέχνης

Ο κήπος του Keukenhof είναι ανοιχτός στο κοινό για δύο μόνο μήνες και διοργανώνεται κάθε χρονιά γύρω από ένα διαφορετικό θέμα. Φέτος έχει επιλεγεί η «Γερμανία, η χώρα των ποιητών και των φιλοσόφων», που εισάγει από την Ολλανδία τους περισσότερους βολβούς και «εξάγει» τους περισσότερους επισκέπτες. Highlight της έκθεσης είναι ένα μωσαϊκό με την Πύλη του Βρανδεμβούργου που έχει κατασκευαστεί με περισσότερα από 100.000 λουλούδια.




Ατελείωτα λιβάδια με τουλίπες

Το Keukenhof συνεργάζεται επίσης με το Μουσείο Βαν Γκονγκ και γιορτάζει την άνοιξη προσφέροντας ένα πακέτο που περιλαμβάνει ξενάγηση στο Μουσείο και στα έργα του μεγάλου ζωγράφου που είναι εμπνευσμένα από τη φύση, βόλτες στα κανάλια του Άμστερνταμ και περιήγηση στην έκθεση λουλουδιών. Και τον Απρίλιο στο πάρκο θα μπορεί να δει κανείς την αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκονγκ φτιαγμένη και αυτή από λουλούδια.
Το Keukenhof, παρόλη τη μεγάλη του έκταση, προσφέρει μια μικρή μόνο γεύση των λουλουδιών της Ολλανδίας. Για να αντιληφθεί κανείς την έκταση της παραγωγής της χώρας πρέπει να επισκεφθεί την επαρχία γύρω από το Keukenhof, όπου τα ατελείωτα λιβάδια με τουλίπες εναλλάσσονται με άλλα λουλούδια και δημιουργούν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό με έντονα χρώματα.
thea.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου