Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα σκοτώνουν τον καρκίνο με δηλητήριο της αράχνης

Στο δηλητήριο της αράχνης βρίσκεται ίσως η νέα ελπίδα κατά του καρκίνου του μαστού. Μετά το αντικαρκινικό δηλητήριο του μπλε σκορπιού της Κούβας, Αυστραλοί επιστήμονες λένε τώρα ότι και το δηλητήριο ορισμένων ειδών αράχνης μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων, οδηγώντας στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, που χτυπά εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.


Ερευνητές στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιοεπιστήμης του Κουίνσλαντ κάνουν εδώ και δύο χρόνια σχετική μελέτη με τη χρήση μείγματος του δηλητηρίου από κάποιες αράχνες. Συγκεκριμένα, συνέλεξαν δείγματα δηλητηρίου από δέκα είδη που ζουν στο νησί Φρέιζερ.

«Το δηλητήριο της αράχνης περιέχει μόρια που έχουν εξελιχθεί κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών για να εκτελούν διάφορες λειτουργίες. Αυτά προγραμματίστηκαν να στοχεύσουν πολύ συγκεκριμένες περιοχές και ελπίζουμε ότι κάποια ίσως έχουν στόχο τα καρκινικά κύτταρα» λέει ο δρ Ντέιβιντ Γουίλσον, επικεφαλής της έρευνας. Προηγούμενες μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι τα μόρια που περιέχονται στο δηλητήριο των αραχνών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του πόνου, είτε σε οξεία είτε σε χρόνια μορφή.

Και ενώ το δηλητήριο του σκορπιού σε πειραματόζωα έδειξε ότι μπορεί να προσκολλάται στα κύτταρα του όγκου και να εμποδίζει την ανάπτυξή τους, η προσδοκία των ερευνητών είναι ότι το δηλητήριο της αράχνης θα μπορέσει όχι μόνο να αναστείλει την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού, αλλά και να σκοτώσει άμεσα τα καρκινικά κύτταρα.

Η προσδοκία αυτή έρχεται ύστερα από την ανακοίνωση ότι επιστήμονες σε άλλο ερευνητικό κέντρο της Αυστραλίας αναπτύσσουν νέο φάρμακο που θα είναι σε θέση να επιτεθεί και να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα του μαστού. Αυτό το νέο φάρμακο, που βρίσκεται σε στάδιο κλινικών δοκιμών, πιστεύεται ότι θα διατεθεί στο εμπόριο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η είδηση για το δηλητήριο της αράχνης δίνει ελπίδες στις γυναίκες με δύσκολη μορφή καρκίνου του μαστού, ενώ εκτιμάται πως η θεραπεία θα αφήνει άθικτα τα υγιή κύτταρα πλήττοντας μόνο τα καρκινικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου