Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως να διαλέξετε το κατάλληλο ψαλίδι για μπούκλες

Καμία διάσημη γυναίκα που μπορείτε να βάλετε στο μυαλό σας δεν σηκώνετε από το κρεβάτι με υπέροχες μπούκλες, όσο και αν θα ήθελε να γίνετε κάτι τέτοιο πιστευτό. Αυτή όπως και εκατομμύρια άλλες γυναίκες στον κόσμο βασίζονται στις κατάλληλες συσκευές για τις μπούκλες τους. Και όπως είναι φυσικό είναι δύσκολο να αποφασίσετε για την κατάλληλη συσκευή με τις τόσες που υπάρχουν εκεί έξω. Πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τον τύπο μαλλιών σας, και το τι θέλετε να πετύχετε, ώστε να μη μετανιώσετε για την επιλογή σας. Είμαστε εδώ λοιπόν για να σας βοηθήσουμε.

Μέγεθος κεφαλής

Από τις πολύ μικρές, κάποιων χιλιοστών, μέχρι τις μεγάλες των πέντε εκατοστών, υπάρχουν διάφορα διαμετρήματα. Το κατάλληλο για εσάς έχει να κάνει με το πόσο μεγάλες θέλετε να είναι οι μπούκλες σας αλλά και το πόσο μακριά είναι τα μαλλιά σας. Καλό θα ήταν να μπορούν  να τυλιχτούν τα μαλλιά σας τουλάχιστον μιάμιση φορά γύρω από το ψαλίδι για να κάνετε όμορφες μπούκλες. Αυτό σημαίνει ότι ένα ψαλίδι με κεφαλή πέντε εκατοστών δεν είναι κατάλληλο για τα πιο κοντά μαλλιά, ενώ ένα κάποιο κάτω από τρία εκατοστά κάνει μόνο για να δημιουργήσει ελαφρύ κυματισμό και όχι μπούκλες, σε μακριά μαλλιά.

Δυνατότητα αλλαγής θερμοκρασίας χειροκίνητα

Όπως δεν ψήνεται το κάθε φαγητό στην ίδια θερμοκρασία, έτσι και κάθε τύπος μαλλιών δεν χρειάζεται την ίδια θερμοκρασία. Για αυτό είναι σημαντικό το να έχετε ένα ψαλίδι για μπούκλες με επιλογή της θερμοκρασίας. Αν έχετε λεπτή τρίχα μπορείτε να χρησιμοποιείτε χαμηλότερη θερμοκρασία για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με κάποιο άτομο που έχει πιο πυκνά μαλλιά και χρειάζεται υψηλότερη. Αν διαλέξετε μια συσκευή με επιλογέα θερμοκρασίας προστατεύετε τα μαλλιά σας από το, άσχημο για αυτά, ”ψήσιμο”.

Υλικά κατασκευής

Από τον τουρμαλίνη μέχρι το τεφλόν υπάρχουν πολλές επιλογές, και κυρίως σε μέταλλα, για να διαλέξετε. τα κεραμικά και αυτά με τουρμαλίνη είναι οι καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Συνήθως είναι λίγο πιο ακριβά γιατί κατανέμουν την θερμοκρασία ομοιόμορφα και δεν καταστρέφουν τα μαλλιά. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε μαλλιά που έχουν την τάση να ξεραίνονται εύκολα ή να σπάνε εύκολα. Ακόμα το κατάλληλο υλικό παίζει ρόλο στην λείανση της επιδερμίδας που καλύπτει τη βάση της τρίχας, και σας αποτέλεσμα, με μια καλύτερης ποιότητας συσκευή, θα έχετε πιο λαμπερά μαλλιά. Η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι σε αυτές τις συσκευές που έχουν επικάλυψη χρυσού ή τιτανίου, αφού κατανέμουν επίσης ομοιόμορφα τη θερμοκρασία. Αποφύγετε συσκευές με επικάλυψη χρωμίου ή γενικά άλλων μετάλλων, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε άνιση κατανομή θερμοκρασίας στα μαλλιά, και πολύ πιθανή φθορά τους.

 Παραλλαγές

Τα ψαλίδια για μπούκλες δεν βγαίνουν πια μόνο στη μορφή της ”τανάλιας” που αγκαλιάζει τα μαλλιά. Αν θέλετε να πετύχετε ένα look παραλίας, όπως έχει ενίοτε η Cameron Diaz, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή σε στυλ ραβδιού, που τυλίγετε τα μαλλιά γύρω του. Η θερμοκρασία που παράγει κάνει τα μαλλιά να σπάνε ελαφρά και να έχουν αυτό το χαλαρό στυλ. Μια άλλη επιλογή είναι το ψαλίδι με τη μορφή σπιράλ, που μπορεί να έχει στην ουσία δύο ή τρεις κεφαλές τυλιγμένες η μία μέσα στην άλλη, και παράγει ένα σπιράλ look. Αν και είναι συνήθως συσκευές που δεν αλλάζουν κεφαλές, αν θέλετε αυτό το σπιράλ look είναι αυτό που χρειάζεστε. Αν προτιμάτε τα κλασικά πράγματα, προτιμήστε το παραδοσιακό ψαλίδι με την ”τανάλια” και το ελατήριο, που κρατάει τα μαλλιά σταθερά για να κάνετε τη δουλειά σας.
via 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου