Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι μια υπέροχη εμπειρία για κάθε μανούλα και πατερούλη! Είθισται να αρχίσετε τη διακόσμηση στους επτά μήνες εγκυμοσύνης που θα ξέρετε και το φύλο. Φροντίστε το δωμάτιο να έχει φως και αέρα. Επίσης να είναι κοντά στο δωμάτιο των γονιών, θα χρειαστεί να ξυπνήσετε πολλές φορές το βράδυ! Συνήθως βέβαια τους πρώτους δυο μήνες το βρέφος κοιμάται στο δωμάτιο των γονιών.

Το παιδικό δωμάτιο καθορίζει τη ψυχολογία του μωρού και είναι καλό να περιλαμβάνει χρώματα και ερεθίσματα. Ένα ραδιόφωνο με κλασική μουσική κάνει το παιδάκι πιο ήρεμο και πιο έξυπνο σύμφωνα με τους ειδικούς.
Στο παιδικό δωμάτιο συστήνεται να υπάρχουν τα βασικά κρεβατάκι, αλλάχτρα και φυσικά παιχνίδια. Προσέξτε πολύ με την ασφάλεια γιατί είναι κάτι που πολλοί δε σκέφτονται. Προσέξτε πάντα το κεφαλάκι του μωρού να είναι ξεσκέπαστο και μην του βάζετε μαξιλάρια αφού η επιφάνεια του ύπνου πρέπει να είναι ίσια για το βρέφος. Μην προσθέτε μαξιλάρια και στρώματα πέραν αυτών που συμπεριλαμβάνονται στα κρεβατάκια και στις κούνιες, μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία στο βρέφος. Προσοχή στο βελούδο και στο χνούδι, εκτός από αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία στα νεογέννητα. Επίσης μην αφήνετε ποτέ ένα βρέφος χωρίς επίβλεψη. Κρατήστε σε ασφαλή απόσταση οποιαδήποτε αντικείμενα από το μωρό. Τέλος προσέξετε χρώματα παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνεται στο παιδικό δωμάτιο να τηρεί τους κανόνες ασφάλειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τους τοίχους ανάλογα με τα γούστα και τις οικονομικές σας δυνατότητες μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε τοιχογραφίες από ειδικούς με μπογιά, ταπετσαρίες τοίχου, συνήθη μπογιά, έτοιμα αυτοκόλλητα και σχέδια τοίχου κλπ. Έχετε υπόψη σας ότι ορισμένα από αυτά είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν και για να επανέλθει ο τοίχος χρειάζεται τεχνικός. Αποφύγετε τους πίνακες ιδιαίτερα πάνω από το κρεβατάκι του μωρού.
Για το πάτωμα μπορείτε να βάλετε αφρώδες ταπετσαρία, χαλί ή χαλάκια.
Στην πόρτα της εισόδου είναι ωραίο να χρησιμοποιήσετε ετικέτες, ξύλινα ή αφρώδη γράμματα με το όνομα του μωρού.

Ιδέες για κάθε ηλικία:


 Ιδέες για το δωμάτιο του αγοριού:
 

Ιδέες για το κοριτσίστικο δωμάτιο:
 

 ΠΗΓΗ