Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Τούρτα κεραυνός

Παντεσπανι
  •  100 γρ βουτυρο
  • 100 γρ  ζαχαρη
  • 1 πακετο βανιλια
  • 4 κροκους αυγου
  •  150 γρ Αλεύρι
  • 2 κ.σ.μπεικιν
    Για την μαρέγκα:
  •     4 ασπραδια αυγου (τα βαζουμε σε δυο λεκανες απο 2 στην καθε μια)
  •     150 γρ ζαχαρη
  •     1 στερεωτικό ή λίγο κρεμόριο ή ελάχιστο αλάτι
  •     100 γρ αμυγδαλα Φιλε
    Για την Γεμιση:
  •     1 βαζο Βυσσινα
  •     3 γιαούρτια στραγγιστά
  •     2 σακουλάκια κρέμα βανίλια
  •     100 μλ γαλα
  •     2 πακετα κρεμα γαλακτος (ερμολ)
  •     2 βανιλιες
  •     2 στερεωτικα για σαντιγί
Οδηγίες
  1. Πρωτα βαζουμε σε ενα σουρωτήρι τα βυσσινα να στραγγιξουν  καλα.  Ζεσταίνουμε το Φουρνο μας στους  160ο αερας 30 με 35 λεπτα.
  2. Φτιάχνουμε το παντεσπάνι:   Σε μια λεκανη βαζουμε  βουτηρο, ζαχαρη, βανιλια και τα χτυπαμε καλα να ασπρησει  το βούτυρο. Προσθέτουμε  τους κροκους αυγου και συνεχίζουμε να το χτυπάμε. Βαζουμε το αλευρι και το μπεικιν και το ανακατεβουμε να καλα.
  3. Εχουμε βαλει βουτυρο σε φορμα  26ξαρα  και την πασπαλιζουμε με φαρινα. Βαζουμε την μιση ζύμη στην φορμα και το βαζουμε στην ακρη και προετοιμάζουμε την μαρέγκα.
  4. Τα δυο ασπραδια με 75 γρ ζαχαρη τα χτυπαμε καλα σε μαρεγκα και τα βαζουμε επανω στο πανεσπανι  να παει παντου, Από  πανω βάζουμε τα 50 γρ αμυγδαλα φιλε και το βαζουμε στον φουρνο να ψηθεί.
  5.  Με την ιδια διαδικασια κανουμε και την υπολοιπη ζυμη, αλλη μια φορα με τα αλλα 2 ασπραδια.    Όταν ψηθουν τα βγαζουμε και τα τοποθετουμε σε λαδοκολλα και στην σχαρα φουρνου να κρυωσουν.
  6.  Για την γεμιση:  Στον πρωτο πατο πασπαλιζουμε σκονη σταιρεωτικο και βαζουμε τα βυσσινα επανω.
  7.  Το γιαουρτι,με το γαλα και την κρεμα βανίλιας,τα χτυπαμε. Αν γινει σφικτο,βαζουμε λιγο γαλα. Το βαζουμε πανω στα βυσσινα.
  8. Το ερμολ  ή (κρεμα γαλακτος 200 γρ )και τη βανιλια με το στερεωτικο, τα χτυπαμε σε κρεμα σαντηγι και την βαζουμε πανω στην κρεμα.
  9. Πανω απο την κρεμα βαζουμε το δευτερο Πανεσπανι με την μαρεγκα  επάνω.
  10. ΠΗΓΗ