Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τούρτα κεραυνός

Παντεσπανι
  •  100 γρ βουτυρο
  • 100 γρ  ζαχαρη
  • 1 πακετο βανιλια
  • 4 κροκους αυγου
  •  150 γρ Αλεύρι
  • 2 κ.σ.μπεικιν
    Για την μαρέγκα:
  •     4 ασπραδια αυγου (τα βαζουμε σε δυο λεκανες απο 2 στην καθε μια)
  •     150 γρ ζαχαρη
  •     1 στερεωτικό ή λίγο κρεμόριο ή ελάχιστο αλάτι
  •     100 γρ αμυγδαλα Φιλε
    Για την Γεμιση:
  •     1 βαζο Βυσσινα
  •     3 γιαούρτια στραγγιστά
  •     2 σακουλάκια κρέμα βανίλια
  •     100 μλ γαλα
  •     2 πακετα κρεμα γαλακτος (ερμολ)
  •     2 βανιλιες
  •     2 στερεωτικα για σαντιγί
Οδηγίες
  1. Πρωτα βαζουμε σε ενα σουρωτήρι τα βυσσινα να στραγγιξουν  καλα.  Ζεσταίνουμε το Φουρνο μας στους  160ο αερας 30 με 35 λεπτα.
  2. Φτιάχνουμε το παντεσπάνι:   Σε μια λεκανη βαζουμε  βουτηρο, ζαχαρη, βανιλια και τα χτυπαμε καλα να ασπρησει  το βούτυρο. Προσθέτουμε  τους κροκους αυγου και συνεχίζουμε να το χτυπάμε. Βαζουμε το αλευρι και το μπεικιν και το ανακατεβουμε να καλα.
  3. Εχουμε βαλει βουτυρο σε φορμα  26ξαρα  και την πασπαλιζουμε με φαρινα. Βαζουμε την μιση ζύμη στην φορμα και το βαζουμε στην ακρη και προετοιμάζουμε την μαρέγκα.
  4. Τα δυο ασπραδια με 75 γρ ζαχαρη τα χτυπαμε καλα σε μαρεγκα και τα βαζουμε επανω στο πανεσπανι  να παει παντου, Από  πανω βάζουμε τα 50 γρ αμυγδαλα φιλε και το βαζουμε στον φουρνο να ψηθεί.
  5.  Με την ιδια διαδικασια κανουμε και την υπολοιπη ζυμη, αλλη μια φορα με τα αλλα 2 ασπραδια.    Όταν ψηθουν τα βγαζουμε και τα τοποθετουμε σε λαδοκολλα και στην σχαρα φουρνου να κρυωσουν.
  6.  Για την γεμιση:  Στον πρωτο πατο πασπαλιζουμε σκονη σταιρεωτικο και βαζουμε τα βυσσινα επανω.
  7.  Το γιαουρτι,με το γαλα και την κρεμα βανίλιας,τα χτυπαμε. Αν γινει σφικτο,βαζουμε λιγο γαλα. Το βαζουμε πανω στα βυσσινα.
  8. Το ερμολ  ή (κρεμα γαλακτος 200 γρ )και τη βανιλια με το στερεωτικο, τα χτυπαμε σε κρεμα σαντηγι και την βαζουμε πανω στην κρεμα.
  9. Πανω απο την κρεμα βαζουμε το δευτερο Πανεσπανι με την μαρεγκα  επάνω.
  10. ΠΗΓΗ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου