Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Πουτίγγα από μπαγιάτικο τσουρέκι

Συστατικά

  • Για κάθε 1 1/2 φλιτζάνι τσουρέκι μπαγιάτικο, κομμένο σε κύβους 4 εκατοστά
  • 4 αβγά και 2 κρόκους
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 1/2 κ .γ κανέλα
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 2 κ.σ σταφίδες ξανθές
  • Για την κρέμα: 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού νερό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC

  • 2Χτύπησε με το σύρμα τα αβγά, τους κρόκους και την ζάχαρη. Πρόσθεσε τη βανίλια και το γάλα και συνέχισε το χτύπημα. Ρίξε την κανέλα και τις σταφίδες και ανακάτεψε

  • 3Άπλωσε το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ όπου έχεις απλώσει τις φέτες το τσουρέκι.

  • 4Τοποθέτησε σε μεγαλύτερο ταψί με ζεστό νερό, να φτάνει στη μέση του μικρότερου σκεύους

  • 5Ψήσε στους 180οC για 45-50 λεπτά. Άφησε την πουτίγκα να κρυώσει καλά 1.30- 2 ώρες

  • 6Βράσε το νερό με την ζάχαρη σε σιγανή φωτιά 8-10 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε ανακατεύοντας σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος

  • 7Ξαναβάλε στην φωτιά και ζέστανε 5-7 λεπτά να πήξει

  • 8Απόσυρε, ρίξε την βανίλια και το βούτυρο και ανακάτεψε. Κόψε την πουτίγκα σε κομμάτια, περίχυσε με την κρέμα γάλακτος και σέρβιρε
    ΠΗΓΗ