Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η εορταστική ατζέντα του Χριστουγεννιάτικου Λονδίνου



 
Τα Χριστούγεννα είναι κάθε χρόνο big deal στο Λονδίνο. Για το λόγο αυτό η πόλη πλημμυρίζει αυτές τις μέρες με τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Δείτε τις πιο γνωστές και όμορφες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που αξίζει να μη χάσετε αν βρεθείτε στο Λονδίνο αυτές τις μέρες.

Πλατεία Τραφάλγκαρ


Στην πασίγνωστη πλατεία Τραφάλγκαρ θα βρίσκεται και φέτος μέχρι τη Δωδέκατη Νύχτα (6 Ιανουαρίου), το γιγάντιο, φωτισμένο με χιλιάδες λευκά φωτάκια, Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης (προσφορά όπως πάντα του δημάρχου του Όσλο). Κάτω από τα κλαδιά του μαζεύονται εθελοντές και τραγουδούν τα κάλαντα για να συλλογή χρημάτων που θα διατεοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό.
(7-22 Δεκεμβρίου)



Παραμονή Πρωτοχρονιάς


Την ώρα που το Big Ben θα σηματοδοτεί την αρχή του νέου χρόνου, ο Τάμεσης θα φωτιστεί από το φως φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων. Ακολουθήστε το μεγάλο αριθμό κόσμου που θα συγκεντρωθεί για να απολαύσει το London Eye φωτισμένο.
(31 Δεκεμβρίου)



Harrods


Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του πολυκαταστήματος Harrods έχουν πλέον γίνει θεσμός. Από τον κομψό στολισμό και το φημισμένο grotto με τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη να υποδέχεται τα παιδιά, να τα ανεβάζει στα γόνατα του και στο τέλος να τους χαρίζει απλόχερα βιβλίο και φωτογραφία για να θυμούνται την επίσκεψη τους, μέχρι τις πολυαναμενόμενες Χριστουγεννιάτικες εκπτώσεις του, το Harrods είναι κάθε χρόνο από τις πιο βασικές στάσεις κάθε επισκέπτη του Λονδίνου.



Winter Wonderland στο Χάιντ Παρκ


Το Winter Wonderland στο Χάιντ Παρ είναι ένα «πανηγύρι» για όλη την οικογένεια. Εκεί μπορείς να βρεις από Γερμανική παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά, μέχρι το αντίστοιχο Αγγλικό fair. Από κάθε λογής λιχουδιές (Gingerbread, Glühwein) ως το μύλο του Λούνα Παρκ, το Winter Wonderland κάθε χρόνο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης του Χριστουγεννιάτικου Λονδίνου.
(18 Νοεμβρίου – 3 Ιανουαρίου)



Ice Skating


Το μεγαλύτερο ανοιχτό ice ring στο Λονδίνο σας περιμένει στο Somerset. Με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που αγγίζει τα 12 μέτρα σε ύψος, και σε κλίμα 18ου αιώνα είναι το τέλειο μέρος για να «ξεσκονίσει» κανείς το τριπλό άξελ του. Σε περίπτωση που αυτό είναι πολύ γεμάτο κόσμο για να μπορέσετε να το απολαύσετε, η δεύτερη καλύτερη επιλογή είναι σίγουρα το ice ring στο μουσείο Natural history, μπροστά ακριβώς από το πανέμορφο κτήριο του μουσείου.
(Μέχρι 22 Ιανουαρίου)



Θέατρο


Μία επίσκεψη στην αγγλική πρωτεύουσα που να μη συνοδεύεται από τουλάχιστον μία θεατρική παράσταση θα έπρεπε να θεωρείται αμαρτία. Οι επιλογές από γνωστά έργα σε κάτι παραπάνω από αξιόλογες παραγωγές είναι αμέτρητες. Ωστόσο, οι δύο παραστάσεις που ξεχωρίζουν και κάνουν πάταγο αυτήν την περίοδο στο Λονδίνο είναι το Άμλετ στο Young Vic http://www.youngvic.org/ και το Death and the Maiden στο Harold Pinter Theatre http://www.haroldpintertheatre.co.uk/  του West End. Ακόμα και μετά την πληθώρα γνωστών ηθοποιών που έχουν ερμηνεύσει το ρόλο του Άμλετ, όπως οι Τζουντ Λο και Ντέιβιντ Τέναντ, σύσσωμοι όλοι οι κριτικοί θεάτρου εκθειάζουν την ερμηνεία του Μάικλ Σιν (γνωστού από τις ταινίες «Φροστ/Νίξον» και «Η Βασίλισσα»).
Όσο για το Death and the Maiden,  προκάλεσε μεγάλη αίσθηση όταν ανέβηκε για πρώτη φορά το 1991 (μάλιστα ο συγγραφέας του Άριελ Ντόρφμαν τιμήθηκε με το Laurence Olivier Theatre Award) και 20 χρόνια αργότερα, το αριστουργηματικό αυτό  θρίλερ μυστηρίου αποκτά νέα πνοή από την ερμηνεία της Θάντι Νιούτον (γνωστή από ταινίες όπως το «Crash» και «Το Κυνήγι της Ευτυχίας»).
(και οι δύο παραστάσεις: μέχρι 21 Ιανουαρίου)



Twelfth Night by The Lions Part

 

Το παγανιστικό φεστιβάλ, αφιερωμένο κατά κάποιο τρόπο στην άγρια φύση, αναβιώνει στη Bankside κοντά στο Shakespeare's Globe από την ομάδα The Lions Part. Υποδεχτείτε το νέο έτος με μουσική, χορό, σκετς και αφηγήσεις παραμυθιών. Μη χάσετε την άφιξη του Green Man που καταφτάνει επάνω σε στολισμένη βάρκα από τον ποταμό Τάμεση. Ο Green Man (γνωστός και ως Wild Man, Jack-in-the-Green, the Green Knight και the May King) συμβολίζει την ασυγκράτητη ζωή και κάθε χρόνο στέφει βασιλιά και βασίλισσα της ημέρας αυτούς που θα βρουν ένα φασόλι ή ένα μπιζέλι στο κέικ τους. Μπορεί το όλο happening να έχει γερές δόσεις γελοίου και κιτς, όμως… why not?
(1 Ιανουαρίου)



400 χρόνια Αγγλικών Χριστουγεννιάτικων στο Geffrye Museum


Το Geffrye Museum εξετάζει φέτος 400 χρόνια Αγγλικών Χριστουγεννιάτικων παραδόσεων. Οι χώροι του μουσείου φιλοξενούν πανέμορφα διακοσμημένα δωμάτια, που ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε άλλες εποχές. Τα αυθεντικά ντεκόρ εποχής επιτρέπουν μια μαγική ματιά στα έθιμα παλαιότερων χρόνων και εξερευνούν τα νοήματα πίσω από παραδόσεις, όπως το στόλισμα του δέντρου. Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια, συζητήσεις, παραμύθια και συναυλίες.
(29 Νοεμ. - 8 Ιαν.)

  ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου