Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καρναβάλι Βενετίας 2012: Μάσκες και γόνδολες

Το μακροβιότερο καρναβάλι του κόσμου. Μια από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις της υφηλίου. Μερικά από τα πιο ιδιαίτερα κοστούμια –αρλεκίνοι, δόγηδες, ντόμινα, σάτυροι, βαρόνοι, μαρκήσιοι, καζανόβες, και δεν έχουμε αρχίσει ακόμα να μιλάμε για τις περίτεχνες βενετσιάνικες μάσκες. Δέκα μέρες γεμάτες παρελάσεις, πάρτι, συναυλίες, θέατρα και χορούς σε χρυσοποίκιλτα Palazzi που ανοίγουν για το κοινό ειδικά για την περίσταση. Θέλετε κι άλλους λόγους για να βρεθείτε στη Βενετία τις μέρες του Καρναβαλιού;

Πότε να ετοιμάσω βαλίτσες;
Φέτος το Καρναβάλι ξεκινά αργότερα από άλλες χρονιές, στις 11 Φεβρουαρίου –αν και οι προ-εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν ήδη από τις 4 Φεβρουαρίου– και κρατά για δέκα ολόκληρες μέρες, με την κορύφωσή του να αναμένεται το τελευταίο τετραήμερο, από τις 18 έως τις 21 Φεβρουαρίου.
Τι δεν πρέπει να χάσω;
Στα «οπωσδήποτε» του Καρναβαλιού, οι πρωτάρηδες σημειώστε κατ’ αρχάς τις παρελάσεις που καταλήγουν σε διαγωνισμούς για το καλύτερο αποκριάτικο κοστούμι. Οι παρελάσεις πραγματοποιούνται στις 12, 13, 14, 15, 20 και 21 Φεβρουαρίου, με διαφορετικό κάθε φορά θέμα: άγγελοι και άλλα ιπτάμενα αντικείμενα, έρωτας και απιστία για να πάρετε μια ιδέα –λεπτομέρειες εδώ.

Η έναρξη του Καρναβαλιού σηματοδοτείται από ένα γιγάντιο πάρτι με πολλά διαφορετικά live και DJ sets στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Το φετινό καρναβάλι τιτλοφορείται «Η Ζωή είναι Θέατρο» και με αφορμή αυτή την θεματική, πολλές παραστάσεις δρόμου, street art events αλλά και ένα Burlesque δείπνο στο Καζίνο της Βενετίας περιμένουν τους επισκέπτες.
Στις 14 Φεβρουαρίου το βενετσιάνικο καρναβάλι παίρνει την εκδίκησή του από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και φιλοξενεί ένα τεράστιο πάρτι για Μη-Ερωτευμένους στην Πλατεία San Marco, ενώ την επόμενη μέρα ένας τεράστιος μπουφές στήνεται στο ίδιο σημείο για να γιορτάσει τον θρίαμβο (!) του Φαγητού και της Αγάπης.
Κινηματογραφικές προβολές, υπαίθριες και μη συναυλίες, πάρτι και prive χοροί στα pallazzi, η υδάτινη παρέλαση με τις φωτισμένες με κεράκια γόνδολες που σηματοδοτεί το τέλος του καρναβαλιού και το περιώνυμο καρναβάλι στο σκοτάδι συμπληρώνουν το υπόλοιπο πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.
Κι αν βαρεθώ τις καρναβαλικές εκδηλώσεις;
Δυσκολότερο θα είναι να στριμώξετε όλα αυτά τα πάρτι στο ημερήσιο πρόγραμμά σας και να προλάβετε να δείτε και λίγο την πόλη, παρά να βρείτε τρόπους να γεμίσετε το χρόνο σας. Παρ’ όλα αυτά, αν είστε από τους τύπους που βαριούνται γρήγορα, ή αν αποδειχθεί ότι το Καρναβάλι δεν είναι η αγαπημένη σας γιορτή, λύσεις πάντα υπάρχουν. Πάρτε βαθιές ανάσες, εξοπλιστείτε με αθλητικά παπούτσια και ψηφιακή μηχανή και ξεκινήστε το ταξίδι στο χρόνο, ή αλλιώς το sightseeing στην πόλη η οποία τότε που απολάμβανε την ανεξαρτησία της ως Δημοκρατία ονομαζόταν Γαληνοτάτη –και φροντίζει μέχρι σήμερα να στέκεται επάξια στο ύψος του παλαιού ονόματός της.

Από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε είναι τα palazzi Ca’ d’Oro, Ca’ Rezzonico, Palazzo Contarini del Bovolo, Fondaco dei Turchi, Palazzo Labia, Scuola Grande di San Marco, το περίφημο Παλάτι των Δόγηδων, η Γέφυρα των Στεναγμών, η Όπερα Fenice, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου με την ομώνυμη πλατεία, ιδανική για χαλαρά απογεύματα στα στιλάτα café της και, βέβαια, τα μυθικά κανάλια της πόλης. Αν και η βαρκάδα με τη γόνδολα είναι υπερτιμημένη ως… τουριστοπαγίδα, ο ρομαντισμός που αποπνέει η πόλη –άρρηκτα συνδεδεμένος με το υγρό στοιχείο–αντανακλάται σε κάθε γωνιά της, και η θέα των καναλιών απολαμβάνεται εξίσου σε μια βόλτα με τα πόδια. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα must see/do της Γαληνοτάτης, σε παλαιότερο δημοσίευμα του in2life.
Πώς θα πάω;
Είναι κοινό μυστικό πως δύσκολα θα πετύχετε οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια, κι ακόμα δυσκολότερα δωμάτια σε λογική τιμή και λογική απόσταση από το κέντρο της πόλης, τις ημέρες του Βενετσιάνικου Καρναβαλιού. Ενδεικτικά, η καλύτερη τιμή που βρήκαμε για αεροπορικά εισιτήρια ήταν 205€ μετ’ επιστροφής με την Alitalia μέσω Ρώμης, ενώ τα ξενοδοχεία στο Booking ξεκινούν από 170€ (!) για το δίκλινο ανά διανυκτέρευση. Λέμε, λοιπόν, να εμπιστευτούμε τα ταξιδιωτικά γραφεία που έχουν προνοήσει να ετοιμάσουν προνομιακά πακέτα όπως αυτά:

- Και καρναβάλι, και shopping therapy στο Μιλάνο, και Λίμνη Γκάρντα και επίσκεψη στη Βερόνα: όλα τα έχει το 6ήμερο ή 7ήμερο πακέτο του Manessis Travel. Στο πακέτο περιλαμβάνονται εισιτήρια των πλοίων με τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες, και τρεις ή τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Parc Hotel Castelnuovo del Garda δίπλα στη Λίμνη Γκάρντα –οι υπόλοιπες στο πλοίο– με πρωινό. Οι τιμές ξεκινούν από 459€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, ενώ οι αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 17 και τις 18 Φεβρουαρίου.
- Προτιμάτε την ταχύτητα ενός αεροπορικού ταξιδιού; Θέλετε να μείνετε μόνο στη Βενετία, για να απολαύσετε το καρναβάλι όσο το δυνατόν περισσότερο; Το Manessis Travel διαθέτει και ένα αεροπορικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει εισιτήρια μετ’ επιστροφής με την Alitalia, τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στο Μέστρε και ξενάγηση στην πόλη. Οι τιμές ξεκινούν από 545€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, και η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 17 Φεβρουαρίου.
- Τέσσερις ημέρες, τρεις διανυκτερεύσεις στο 4 αστέρων NH Laguna Palace, στο Μέστρε, πρωινό καθημερινά, αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση charter, ξενάγηση στην πόλη και μεταφορές καθημερινά από το ξενοδοχείο στο κέντρο και πίσω. Το πακέτο του 24 Hours Travel ακούγεται δελεαστικό. Η τιμή ξεκινά από 545€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, και η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 17 Φεβρουαρίου.
- Το οικονομικότερο πιθανότατα πακέτο είναι αυτό που προτείνει το Vlassopoulos Travel: έξι ημέρες οδικώς, δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό στο 4 αστέρων NH Mantegna στην Πάδοβα και οι υπόλοιπες διανυκτερεύσεις σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες στο πλοίο και ξενάγηση στη Βενετία, στην τιμή των 295€ κατ’ άτομο. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 17 Φεβρουαρίου.
- Το Sotiriou Travel προτείνει ένα τετραήμερο αεροπορικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχεία 4 αστέρων στην Πάδοβα ή στο Μέστρε, μεταφορές και ξεναγήσεις. Οι τιμές ξεκινούν από 399€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, ενώ η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 17 Φεβρουαρίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου