Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπριζόλες χοιρινές με μουστάρδα

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 35 λεπτά 
Συνταγή για: 4 μερίδες 
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα 
Θερμίδες: 558 θερμίδες | Λιπαρά: 45 γρ.Υλικά συνταγής: 
Χοιρινές μπριζόλες4 (200 γρ. περίπου η κάθε μία) 
Αλάτι, πιπέριόσο σας αρέσει 
Αλεύρι1 + 1 κουταλιά σούπας 
Βούτυρο1 κουταλιά σούπας 
Ελαιόλαδο1 κουταλιά σούπας 
Πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 μικρό 
Λευκό ξηρό κρασί1/3 κούπας 
Ζωμός κοτόπουλου200 ml (σπιτικός ή του εμπορίου) 
Μουστάρδα2 κουταλιές σούπας (dijon ή άλλη της αρεσκείας σας) 
Ψιλοκομμένο εστραγκόν1 κουταλιά σούπας φρέσκο ή 1 κουταλάκι τσαγιού ξερό 
Πολύ ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί1/3 κούπας 
Κρέμα γάλακτος1/2 κούπα 
Ψιλοκομμένος μαϊντανός1 - 2 κουταλιές σούπας (προαιρετικά) 


Οδηγίες: 
1. Πασπαλίζετε τις μπριζόλες με τη μία κουταλιά αλεύρι και αλατοπίπερο από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε τις μπριζόλες 5 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα το γούστο σας). Βγάζετε τις μπριζόλες σε πιατέλα, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις κρατάτε ζεστές.
2. Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε ανακατεύοντας για 4 - 5 λεπτά. Προσθέτετε την μία κουταλιά αλεύρι και συνεχίζετε πάλι ανακατεύοντας για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρασί και το ζωμό και αφήνετε να βράσει για 4 - 5 λεπτά, ώστε να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
3. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε να πάρει βράση. Κατεβάζετε από την φωτιά.
4. Περιχύνετε τις μπριζόλες με την σάλτσα και σερβίρετε αμέσως. Ταιριάζουν με πατάτες βραστές και πράσινη σαλάτα. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου