Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Μπριζόλες χοιρινές με μουστάρδα

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 35 λεπτά 
Συνταγή για: 4 μερίδες 
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα 
Θερμίδες: 558 θερμίδες | Λιπαρά: 45 γρ.Υλικά συνταγής: 
Χοιρινές μπριζόλες4 (200 γρ. περίπου η κάθε μία) 
Αλάτι, πιπέριόσο σας αρέσει 
Αλεύρι1 + 1 κουταλιά σούπας 
Βούτυρο1 κουταλιά σούπας 
Ελαιόλαδο1 κουταλιά σούπας 
Πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 μικρό 
Λευκό ξηρό κρασί1/3 κούπας 
Ζωμός κοτόπουλου200 ml (σπιτικός ή του εμπορίου) 
Μουστάρδα2 κουταλιές σούπας (dijon ή άλλη της αρεσκείας σας) 
Ψιλοκομμένο εστραγκόν1 κουταλιά σούπας φρέσκο ή 1 κουταλάκι τσαγιού ξερό 
Πολύ ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί1/3 κούπας 
Κρέμα γάλακτος1/2 κούπα 
Ψιλοκομμένος μαϊντανός1 - 2 κουταλιές σούπας (προαιρετικά) 


Οδηγίες: 
1. Πασπαλίζετε τις μπριζόλες με τη μία κουταλιά αλεύρι και αλατοπίπερο από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε τις μπριζόλες 5 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα το γούστο σας). Βγάζετε τις μπριζόλες σε πιατέλα, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις κρατάτε ζεστές.
2. Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε ανακατεύοντας για 4 - 5 λεπτά. Προσθέτετε την μία κουταλιά αλεύρι και συνεχίζετε πάλι ανακατεύοντας για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρασί και το ζωμό και αφήνετε να βράσει για 4 - 5 λεπτά, ώστε να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
3. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε να πάρει βράση. Κατεβάζετε από την φωτιά.
4. Περιχύνετε τις μπριζόλες με την σάλτσα και σερβίρετε αμέσως. Ταιριάζουν με πατάτες βραστές και πράσινη σαλάτα.