Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Το μωρό πάντα στο κρεβάτι του

Μπορεί να είστε κατά του να κοιμάστε μαζί με το μωρό σας, όμως πρέπει να σας πούμε, ότι υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που κοιμόντουσαν μαζί με τους γονείς του, μεγάλωσαν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και λιγότερο άγχος!

Το να κοιμάστε στο ίδιο δωμάτιο με το μωρό σας δεν προϋποθέτει βέβαια να κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι, μια και αυτό είναι κάτι στο οποίο όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως δεν ενδείκνυται


Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατες οδηγίες που εξέδωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων, η επιλογή ενός γονιού να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με ένα μωρό κάτω του ενός έτους, μπορεί τελικά να είναι κι εγκληματική αμέλεια, μια και σύμφωνα με τα στατιστικά ευρήματα το 80% των μωρών που πεθαίνουν αιφνιδίως στον ύπνο τους (Σύνδρομο Ξαφνικού Θανάτου στα βρέφη – SIDS) είναι μωρά που κοιμόντουσαν μαζί με έναν από τους δύο γονείς τους, σε κρεβάτι ή σε καναπέ!

Στατιστικά πάντα, το πιο ασφαλές μέρος για ένα μωρό να κοιμηθεί είναι ένα ξεχωριστό κρεβάτι, αλλά μέσα στο δωμάτιο των γονιών του. Το επόμενο πιο ασφαλές μέρος είναι ένα ξεχωριστό κρεβάτι σε ένα άλλο δωμάτιο!
Γι’ αυτό, μην αποκοιμιέστε με το μωρό σας αγκαλιά αλλά φροντίστε να το γυρίζετε πάντα στο δικό του χώρο, είτε δίπλα σας είτε στο δικό του χώρο.
πηγή