Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλκαλική VS όξινης διατροφής

Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι γνωρίζαμε τον όρο αλκαλικές, εκτός από τις μπαταρίες, μέσα από τη χημεία στο σχολείο. Όμως όπως φαίνεται σχετίζεται άμεσα και με την διατροφή μας.
Η λεγόμενη αλκαλική δίαιτα, πολύ δημοφιλής στο κύκλο των celebrities με followers την Kate Moss και την Gwyneth Paltrow, δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό επιστήμονα Dr. Robert Young, ο οποίος ερεύνησε την επίδραση που έχουν οι αλκαλικές και όξινες τροφές στο σώμα μας. Η θεωρία του αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς και το βιβλίο του «The pH Miracle» χρησιμοποιείται συχνά ως εγχειρίδιο για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διατροφής.

Η θεωρία του λοιπόν υποστηρίζει πως το σώμα συμπεριφέρεται άσχημα όταν έχει όξινα αποθέματα. Αυτό μπορεί να εκφραστεί μέσα από την κακοσμία στο σώμα, την κακοσμία στην ανάσα, με σπυράκια στην επιδερμίδα, με δυσπεψία, με χαμηλή ή υψηλά επίπεδα χοληστερίνης καθώς με την αίσθηση της κούρασης και της έλλειψης ενέργειας.
Οι καλύτερες αλκαλικές τροφές
Όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικα, πράσα, κολοκυθάκια, αγγούρι, σκόρδο, μπρόκολο, φακές, βρώμη, λιπαρά ωάρια, πράσινο τσάι, ντομάτες, σπαράγγια, αρακάς, αμύγδαλα, λεμόνια, γκρέιπφρουτ.
Όξινες τροφές προς αποφυγήν ή μειωμένη κατανάλωση
Βούτυρο, γάλα, τυρί, αβγά, κρέας, θαλασσινά, προϊόντα από λευκό αλεύρι (μακαρόνια, ψωμί), ψωμί ολικής αλέσεως, γλυκά, επεξεργασμένη ζάχαρη, σοκολάτα, φιστίκια, μπισκότα, αλκοόλ, καφές, τσάι
Τρόποι να κάνετε την διατροφή σας πιο αλκαλική
  • Προσθέστε λεμόνι στα πάντα. Ξεκινήστε την μέρα με χλιαρό νερό και σταγόνες από λεμόνι και βάλτε το σε σαλάτες αντί για ξύδι.
  • Αντικαταστήστε τον καφέ και το τσάι με πράσινο τσάι και φυτικά αφεψήματα.
  • Πιείτε πράσινους χυμούς.
  • Φάτε το κοτόπουλο και κρέας σας με μπόλικο λεμόνι και συνοδευμένο από πράσινη σαλάτα.
  • Επιλέξτε οργανικό γάλα σόγιας αντί για αγελαδινό
  • Δώστε νοστιμιά στα πιάτα μέσα από την χρήση μπαχαρικών όπως η κανέλα, ο κόλιανδρος, το κύμινο και τον μάραθο.
  • Πίνετε φιλτραρισμένο νερό.
  • πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου