Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 πλατφόρμες με θέα που… κόβει την ανάσα!

Είναι πραγματικά συναρπαστικό να σταθεί κάποιος στην… κορυφή του κόσμου και να θαυμάσει κάτω από τα πόδια του όλο το μεγαλείο της φύσης ή καλύτερα μια θέα που το λιγότερο κόβει την ανάσα! Χαράδρες, απότομες πλαγιές, καταρράκτες, βουνοκορφές ή ήρεμα ποτάμια «έρχονται» πιο κοντά, χωρίς να χρειάζεται να είσαι δεινός ορειβάτης για να απολαύσεις τη φυσική ομορφιά του πλανήτη… Αρκεί να περπατήσεις μέχρι την άκρη σε μία από τις 10 ωραιότερες πλατφόρμες του κόσμου! Για τα υπόλοιπα έχει φροντίσει η φύση…
1. Ørnesvingen, Νορβηγία
perierga.gr - 10 πλατφόρμες με θέα που... κόβει την ανάσα!
Προσφέρει μια υπέροχη θέα στην πόλη Geiranger και στο ομώνυμο φιόρδ, ενώ προσελκύει περισσότερους από 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

2. AlpspiX, Γερμανία
perierga.gr - 10 πλατφόρμες με θέα που... κόβει την ανάσα!
Στην άκρη της βουνοκορφής Alpspitze μια εντυπωσιακή πλατφόρμα αιωρείται σε ύψος 13 μέτρων, σχηματίζοντας ένα εντυπωσιακό «Χ» στο κενό. Στην ουσία πρόκειται για δύο πλατφόρμες που προεξέχουν της βουνοκορφής, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν το αλπικό τοπίο.
3. Aiguille du Midi, Γαλλία
perierga.gr - 10 πλατφόρμες με θέα που... κόβει την ανάσα!
Το Aiguille du Midi είναι ένα βουνό που βρίσκεται στις γαλλικές Άλπεις, στην περιοχή του Mont Blanc. Η πλατφόρμα προβολής σχεδόν αγγίζει το Mont Blanc, δίνοντας τη δυνατότητα στους… μη ορειβάτες να θαυμάσουν τη θέα από πολύ κοντά.
4. Pulpit Rock,  Νορβηγία
perierga.gr - 10 πλατφόρμες με θέα που... κόβει την ανάσα!
Ένας τεράστιος φυσικός βράχος, ύψους 604 μέτρων δεσπόζει απέναντι από το οροπέδιο Kjerag, στη Νορβηγία. Η κορυφή του είναι περίπου 25Χ25 μέτρα σε πλάτος και σχεδόν επίπεδη, όπου πάνω από 130.000 άτομα το χρόνο έρχονται για να απολαύσουν την εξαιρετική θέα.
5. Εναέρια γέφυρα Langkawi, Μαλαισία
perierga.gr - 10 πλατφόρμες με θέα που... κόβει την ανάσα!
Μια εναέρια γέφυρα ύψους 125 μέτρων βρίσκεται στην κορυφή του Gunung Chinchang Mat στο νησί Langkawi του ομώνυμου αρχιπελάγους της Μαλαισίας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα Andaman και το νησί Tarutao της Ταϊλάνδης.
6. Rainforest Tower, Παναμάς
perierga.gr - 10 πλατφόρμες με θέα που... κόβει την ανάσα!
To παρατηρητήριο κατασκευάστηκε μέσα στο τροπικό δάσος που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Παναμά για να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να παρατηρήσουν από κοντά την άγρια ζωή του πάρκου, και ειδικά τα πτηνά. Ο πύργος, που κατασκευάστηκε σε κωνικό σχήμα, έχει ύψος 32 μέτρα, ενώ αποτελείται από τέσσερις τριγωνικές και εξαγωνικές πλατφόρμες με θέα σε όλα τα επίπεδα του δάσους.
7. Grand Canyon Skywalk, ΗΠΑ
perierga.gr - 10 πλατφόρμες με θέα που... κόβει την ανάσα!
Το Grand Canyon Skywalk είναι μία διαφανής γέφυρα σε σχήμα πετάλου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα στην Αριζόνα, κοντά στον ποταμό Κολοράντο, για όσους θέλουν να θαυμάσουν από ψηλά το περίφημο Grand Canyon. Το έργο είναι ένα αριστούργημε της μηχανικής επιστήμης, αφού μπορεί να «αντέξει» βάρος μέχρι και 70 τόνους (περίπου 14 αφρικανικούς ελέφαντες!) αλλά και ανέμους μέχρι 160 χλμ./ώρα!
8. Aurland Lookout, Νορβηγία
perierga.gr - 10 πλατφόρμες με θέα που... κόβει την ανάσα!
Οι αρχιτέκτονες Todd Saunders και Tommie Wilhelmsen ανέλαβαν να σχεδιάσουν μια πλατφόρμα απέναντι από το φιόρδ Aurland της Νορβηγίας, προσφέροντας μια απίστευτη θέα στους επισκέπτες που βρίσκονται κυριολεκτικά στο… κενό!
9. Dachstein Sky Walk, Αυστρία
perierga.gr - 10 πλατφόρμες με θέα που... κόβει την ανάσα!
Σε υψόμετρο 2.700 μ. πάνω από τη θάλασσα, στο τελείωμα του κάθετου βράχου Hunerkogel, αυτό το εκπληκτικό «μπαλκόνι των Άλπεων» στην Αυστρία προσφέρει μια πανοραμική εικόνα 360 μοιρών μέχρι τη Σλοβενία στο νότο και τη Δημοκρατία της Τσεχίας στο βορρά! Η πλατφόρμα «χωράει» μέχρι 150 άτομα, όπου όλοι μπορούν να πάρουν μια… γεύση των Άλπεων χωρίς να χρειάζονται… σχοινιά ή ορειβατικό εξοπλισμό!
10. Tower Canopy, Παναμάς
perierga.gr - 10 πλατφόρμες με θέα που... κόβει την ανάσα!
Έχει 275 μέτρα ύψος ένα πρωτοτυπο σχήμα, ποιυ μοιάζει με «μπαλόνι» στον αέρα, ενώ προσφέρει απρόσκοπτη θέα 360 μοιρών προς τη Διώρυγα του Παναμά. Βρίσκεται στο εσωτερικό του Εθνικού Πάρκου Soberanía και αποτελεί το ιδανικό σημείο για όσους θέλουν να θαυμάσουν τα πουλιά και τα θηλαστικά του δάσους.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου