Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Διακόσμηση με στρογγυλούς καθρέπτες

round mirrors 1
Στην προσπάθειά μας να επιμεληθούμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας, υπάρχουν στη διάθεσή μας αντικείμενα που μπορούν να σταθούν πολύτιμοι σύμμαχοί μας, χωρίς να έχουν απαραίτητα χρηστικό χαρακτήρα. Μία τέτοια κατηγορία αντικειμένων είναι και οι επιτοίχιοι καθρέπτες, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι σε μία πλούσια γκάμα σχήματος, μεγέθους και στιλ και μπορούν να μας βοηθήσουν να διακοσμήσουμε μια επιφάνεια τοίχου σε πολλά δωμάτια του σπιτιού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι στρογγυλοί ή οβάλ καθρέπτες, καθώς οι καμπύλες και τα στρογγυλευμένα σχήματα προσδίδουν σε ένα χώρο μια χαλαρωτική  αίσθηση «αγκαλιάς».

Ακόμα και όταν το σχήμα  των επίπλων και των αντικειμένων που υπάρχουν ήδη στο χώρο επιτάσσουν πιο «τετραγωνισμένες» γραμμές, ένας στρογγυλός ή οβαλ  καθρέφτης μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά στους τοίχους του, αντανακλώντας - αλλά και συμπληρώνοντας -  το στιλ διακόσμησής του.
Επιπλέον, οι στρογγυλοί - όπως και όλοι οι καθρέπτες - ενισχύουν το φωτισμό και την προοπτική του χώρου, ενώ αντίστοιχα μπορεί να μας βοηθήσουν να καλύψουμε τυχόν αρχιτεκτονικές ατέλειες. Δεν είναι τυχαίο που διάσημοι interior designers ενσωματώνουν συχνά στις δημιουργίες τους έναν ή και περισσοτέρους στρογγυλούς καθρέφτες.
Ένας στρογγυλός καθρέπτης έχει μία θέση σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Εμείς συλλέξαμε ορισμένες ενδιαφέρουσες  προτάσεις για το πως θα βρείτε τη θέση του στο δικό σας σπίτι!
Σαλόνι - Καθιστικό...
decorpad.com
Φωτογραφίες: decorpad.com
Τραπεζαρία - Κουζίνα...
tobifairley.com
Φωτογραφίες: tobifairley.com | houseofturquoise.com
Υπνοδωμάτιο...
thelennoxx.com
Φωτογραφίες: thelennoxx.com | homescoop.blogspot.com
decorpad.com
Φωτογραφίες: decorpad.com | tobifairley.com
Διάδρομος - χωλ...
houseofturquoise.com
Φωτογραφίες: houseofturquoise.com | anh-minh.com
Μπάνιο...
thetearoom.typepad.com
Φωτογραφίες: thetearoom.typepad.com | thelennoxx.com
sghinteriors.com Φωτογραφίες: sghinteriors.com | jenniferworts.com
via