Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΓΑΜΟΣ-Το βιβλίο των ευχών!


photo
Μοναδικό ενθύμιο, εξίσου «πολύτιμο» με το φωτογραφικό άλμπουμ, το «βιβλίο των ευχών» θα κρατήσει για πάντα ζωντανές τις αφιερώσεις των καλεσμένων σας που επιθυμούν κάτι παραπάνω από το να... σας χαιρετήσουν.

Η ιδέα πρωτοήρθε από την Αμερική και παρότι παραμένει σχετικά καινούργια για τα ελληνικά δεδομένα, τείνει να καθιερωθεί... Το «βιβλίο των ευχών» είναι από τα λίγα «αντικείμενα» του γάμου σας χωρίς ημερομηνία λήξης, αφού σε αυτό θα φυλάξετε τις ευχές των καλεσμένων σας μέχρι τα βαθιά σας γεράματα...


Σε ύφος και σχέδιο ανάλογο με το συνολικότερο concept της γαμήλιας δεξίωσης, θα τοποθετηθεί σε ένα τραπέζι, στην είσοδο του χώρου, ώστε καθένας να μπορέσει να «μοιραστεί» μαζί σας τις εντυπώσεις του. Δυο-τρεις τρυφερές λέξεις, μια συμβουλή, ένα αστείο συμβάν είναι μερικά μόνο απ' όσα θα δείτε και θα ξαναδείτε ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του και, μάλιστα, γραμμένα με το γραφικό χαρακτήρα όλων όσων σας τίμησαν με την παρουσία τους. Αναφερόμαστε, εξάλλου, σε κάτι που απέχει πολύ από μια τυπική χειραψία ·το «βιβλίο των ευχών» βασίζεται κυρίως στα αληθινά αισθήματα και...τον αυθορμητισμό. Κάτι ανάλογο ίσως έχετε ήδη προσέξει σε ορισμένα «καλά» εστιατόρια, θέατρα ή ξενοδοχεία, ωστόσο, στις περιπτώσεις αυτές πρόκειται περισσότερο για «βιβλίο παραπόνων». Το δικό σας «βιβλίο», πάντως, μπορεί να είναι πραγματικά ξεχωριστό!

Αν το ύφος της γαμήλιας δεξίωσής σας είναι ρομαντικό, ένα «οικολογικό» λεύκωμα με ένθετα, αποξηραμένα λουλούδια στο εξώφυλλό του ή ντυμένο με σατέν ύφασμα, θεωρείται ιδανικό. Αν, πάλι, το στυλ σας είναι πιο κλασικό, προτιμήστε ένα δερματόδετο, με μπρούντζινα κουμπώματα ή ακόμα και επάργυρο λεύκωμα πάνω στο οποίο μπορείτε να ζητήσετε να σας χαράξουν τα αρχικά των ονομάτων σας. Υπάρχει, επίσης, η λύση του λευκώματος που θυμίζει παλιό βιβλίο, με φύλλα που «κιτρινίζουν» ή αυτού με τα σπιράλ και τη μεταλλική πρόσοψη. Τέλος, αν διαθέτετε γραφιστικό ταλέντο, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα εξώφυλλο της αρεσκείας σας, το οποίο θα «δέσετε» με ένα πάκο σελίδες, σε διάφορες, παλ αποχρώσεις, με κορδέλα, χόρτο ή απλό σπάγκο.

Σε κάθε περίπτωση, ανάλογου στυλ θα πρέπει να είναι και... η συνοδεία: κοντυλοφόρος με μελάνι, λεπτό μαρκαδοράκι ή μια καλή πένα διαρκείας είναι οι πλέον ενδεδειγμένες λύσεις, χωρίς να αποκλείεται οτιδήποτε μοντέρνο ή πολύχρωμο ·ακόμα κι ένα σκληρό, φτιαγμένο από κορμό δέντρου μολύβι.

Έτσι κι αλλιώς, σε μια εποχή που τα sms και η ηλεκτρονική αλληλογραφία έχουν αντικαταστήσει τις παραδοσιακές κάρτες, το «βιβλίο των ευχών» έρχεται να μας θυμίσει όλα όσα γράφαμε στα λευκώματα και τα ημερολόγιά μας, τότε που δε δυσκολευόμασταν να «ανοίξουμε» την καρδιά μας...
via