Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκθεση ζωγραφικής: Ο Σκόπελος της Μνήμης

  Ο Σκόπελος της Μνήμης - 1

Εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πολυξένης Μαρλίτση την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, στις 19:00 με τίτλο "Ο Σκόπελος της Μνήμης".

Το σύνολο των έργων, από λάδι σε καμβά, κινείται σαφώς στα πλαίσια μιας παραστατικής απόδοσης της μορφής, χωρίς όμως να αρνείται στοιχεία αφαιρετικά, συνδυάζοντας ταυτόχρονα μια χρήση του χρώματος που σε ορισμένες περιοχές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μη νατουραλιστική.

Ανθρώπινες φιγούρες, παιδικές και ενήλικες, εμπλέκονται σε μια σύνθεση που παραπέμπει άμεσα στην τυπική οικογενειακή φωτογραφία. Χρώματα που αραιώνουν και πυκνώνουν. Περιγράμματα που συνδιαλέγονται άλλοτε αυστηρά, άλλοτε ελεύθερα με το περιβάλλον τους. Χώροι εσωτερικοί και εξωτερικοί, οι οποίοι φιλοξενούν αυτές τις ανθρώπινες μορφές και τις αγκαλιάζουν ούτως ώστε να τις αναδείξουν.

Εικόνες στο σύνολό τους οικείες, με απώτερη όμως φιλοδοξία να δημιουργήσουν μια αμφίσημη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, που παραπαίει μεταξύ χαρούμενης ελαφρότητας και μελαγχολίας.
Ο Σκόπελος της Μνήμης - 2 Η Πολυξένη Μαρλίτση γεννήθηκε στο Βόλο το 1981. Παρακολούθησε κατά το διάστημα 1999-2002 τη σχολή αγιογραφίας "Δια Χειρός" της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας το 2010. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο.

Εγκαίνια: Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 @ 19:00
Διάρκεια: 9/3/2012 - 24/3/2012
Ώρες Λειτουργίας: Τρι - Παρ 17:30 - 21:00 | Σαβ 11:00 - 15:30

Πληροφορίες: www.melanithros.gr/events/el/124
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου