Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα «μυστικά» ζαχαροπλαστεία της Αθήνας


Ξεχάστε τις μεγάλες αλυσίδες με το αδιάφορο περιβάλλον και τα τυποποιημένα γλυκά. Εδώ μιλάμε για μικρά, χρωματιστά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής βγαλμένα από την φαντασία παραμυθάδων όπως ο Ρόαλντ Νταλ, που ευωδιάζουν φρεσκοψημένο μπισκότο και καμένη ζάχαρη. Οι άξιοι συνεχιστές του Willy Wonka ανοίγουν τα μαγαζάκια τους σε κάθε γωνιά της Αθήνας, και μας προκαλούν να αναβάλουμε τις δίαιτες για την Δευτέρα (παρουσία).

Funky Elf Παπανικολή 56-58, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6814135 Σου τραβάει το μάτι ήδη από τη στιγμή που περνάς απέξω, με τη χρωματιστή, νεραϊδένια ταμπέλα του με τα καλλιγραφικά γράμματα. Το λιλιπούτειο εσωτερικό του μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Ο αέρας μυρίζει ζάχαρη και βανίλια, τα πολύχρωμα, λαχταριστά cupcakes ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σας, ενώ το carrot cake είναι σαφώς ένα από τα καλύτερα της πόλης. Αν είστε τυχεροί και βρείτε ελεύθερο ένα από τα λίγα τραπεζάκια, θα καθίσετε να συνοδεύσετε τα cupcakes σας με μυρωδάτο, βιολογικό τσάι.

Οι δε τιμές του είναι επίσης εξαιρετικές: Τα cupcakes κοστίζουν 2€ το ένα, ενώ οι μίνι εκδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 60 λεπτά, όπως και τα αλμυρά muffins. Τα λαχταριστά cheesecake σοκολάτα ξεκινούν από 3€ το κομμάτι όπως και τα υπόλοιπα κέικ, ενώ αν θέλετε ένα ολόκληρο κέικ για μια ιδιαίτερη περίσταση, καλό είναι να ενημερώσετε τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν. Τέτοιο αποτέλεσμα χρειάζεται χρόνο. Οι τιμές για τα ολόκληρα κέικ κυμαίνονται στα 25-30€.

Soocre
Γαργηττίων 24 Γκάζι, τηλ.: 210 3455912
Γκουρμέ καραμέλες; Και όμως υπάρχουν. Και είναι πολύχρωμες, χειροποίητες, με ονόματα, με σχέδια, με ευχές γραμμένες στην επιφάνειά τους, βγαλμένες κατευθείαν από τα παιδικά παραμύθια που περιέγραφαν εργαστήρια γλυκισμάτων με τη μυρωδιά της καμένης ζάχαρης να πλανιέται στον χώρο. Το Soocre άνοιξε πριν από λίγους μήνες τις πόρτες του στο Γκάζι και πλημμύρισε τη γειτονιά με χρώματα και αρώματα.

Οι πολύχρωμες καραμέλες και τα γλειφιτζούρια φτιάχνονται επιτόπου, μπροστά σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να περάσετε τις πόρτες του απλά και μόνο για να χαζέψετε τη διαδικασία. Βέβαια, με 3,80€ το βαζάκι, δύσκολα δεν θα μπείτε στον πειρασμό να πάρετε μερικές καραμέλες για το σπίτι ή το γραφείο. Σύντομα, μάλιστα, ετοιμάζεται να ανοίξει και το online shop του Soocre, για να καταπολεμήσει το… σύνδρομο στέρησης των εθισμένων πελατών που μένουν μακριά.

Μπισκότο από Σπίτι
Σπάρτης 11, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6833598 Μπισκότο από σπίτι, όνομα και πράγμα. Η Χαρά και η Εβίτα Παπαχαραλάμπους, μαμά και κόρη, φουρνίζουν όλη μέρα τα τραγανά μπισκοτάκια τους, πλημμυρίζοντας τη γειτονιά με τις μυρωδιές του βούτυρου, της σοκολάτας, του μοσχοκάρυδου, του τζίντζερ και της κανέλας. Εκτός, όμως, από μπισκότα, ετοιμάζουν και τις πιο εντυπωσιακές τούρτες που μπορείτε να φανταστείτε –ρίξτε μια ματιά στο σχετικό gallery στο Facebook και θα καταλάβετε τι εννοούμε– ενώ τα καλαθάκια τους με τα μπισκότα, τα κριτσίνια και τις λοιπές λιχουδιές είναι ό,τι πρέπει για να αποφύγετε την τετριμμένη λύση του κρασιού στο επόμενο πάρτι.

Penny’s Cakes
Αγωνιστών Πολυτεχνείου 50, Άγ. Δημήτριος, τηλ.: 6948008150 
Οι δημιουργίες της Πέννυς Παυλίδου είναι μικρά έργα τέχνης. Τόσο πολύ, που το σκέφτεσαι αρχικά αν θα τα φας ή αν θα τα κρατήσεις για να διακοσμήσεις το σπίτι –αυτό βέβαια μόνο μέχρι την πρώτη μπουκιά, μετά ξεχνάς τα πάντα. Cupcakes στολισμένα με χαριτωμένες πεταλούδες από ζάχαρη, πασχαλίτσες και παπάκια, όπως αυτά της φωτογραφίας, τραγανά μπισκότα σε σχήμα τσάντας, τσαγιέρας και μικρών χαριτωμένων αξεσουάρ για το tea party σας, αλλά και παραμυθένιες τούρτες φτιαγμένες κατά παραγγελία, ό,τι πιο γλυκό (με την κυριολεκτική και τη μεταφορική έννοια του όρου) φαντάζεστε θα το βρείτε εδώ –ή θα το παραγγείλετε για να σας το ετοιμάσει. Προσοχή όμως: Καθώς πρόκειται για εργαστήριο και όχι ζαχαροπλαστείο, καλό είναι να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά πριν το επισκεφθείτε για να διευκρινήσετε τις ώρες λειτουργίας.

Οι τιμές των cupcakes ξεκινούν από 1,30€ και φτάνουν μέχρι τα 3€, ανάλογα την πολυπλοκότητα του σχεδίου και τα υλικά τους.

Emi’s Cupcakes
Καρνεάδου 7, Κολωνάκι, τηλ.: 211 1824230
Δεν μετρά καλά-καλά τρεις μήνες ζωής, και ήδη έχει διαδοθεί από στόμα σε στόμα σε όλη την Αθήνα. Να φταίει ο υπέροχος, λίγο vintage και λίγο «γαλλική εξοχή» χώρος, που ευωδιάζει ψημένο μπισκότο και ζάχαρη; Ή μήπως οι συγκλονιστικές γεύσεις των ολόφρεσκων cupcakes και των muffins, που περιλαμβάνουν καρύδα, μήλο με κανέλα, φιστικοβούτυρο, carrot cake, φρούτα του δάσους και frosting από τυρί κρέμα, για να ισορροπεί την υπερβολική γλυκύτητα; Δεν έχουμε καταφέρει να καταλήξουμε –κι αυτό μας δίνει την τέλεια δικαιολογία να επιστρέφουμε ξανά και ξανά για μία ακόμα δοκιμή.

Οι τιμές των cupcakes ξεκινούν από 2,5€ το ένα (ή 9€ αν πάρετε τέσσερα) και των muffins από 2€.

I Love Cupcakes Γιαννιτσοπούλου 3, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8983366
Ένα από τα πρώτα «γλυκά μαγαζάκια» που άνοιξαν όταν η μανία των cupcakes άρχισε να καταλαμβάνει την Αθήνα, το I Love Cupcakes είναι ένα από τα λίγα που προσφέρουν και φρεσκοψημένα, αλμυρά cupcakes –με γεύσεις όπως μους μυζήθρας με τσάτνεϊ ντομάτας, ή μανιτάρια με πορτσίνι και λάδι τρούφας. Όσο για τα γλυκά; Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς: βανίλια-nutella, φιστικοβούτυρο, φουντούκι-σοκολάτα, μόκα Bailey’s, λεμόνι, oatmeal cheesecake, μοχίτο με μαύρο ρούμι, καρότο-πορτοκάλι… Οι επιλογές είναι άπειρες, ενώ οι πιο πρωτότυπες γεύσεις εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα, για να μην τις βαρεθείτε ποτέ. Μπορείτε να απολαύσετε τα φρεσκοψημένα cupcakes επιτόπου, μαζί με ένα φλυτζάνι σπιτική σοκολάτα, τσάι ή καφέ, χαζεύοντας παράλληλα τους δημιουργούς επί τω έργω στην ανοιχτή κουζίνα.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου